Krewetki i koper włoski nad polentą

Krewetki i koper włoski nad polentą
Krewetki i koper włoski nad polentą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 609 kalorii, 36g białka, oraz 5G tłuszczu. Na $3.94 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ząbki czosnku, suszone na słońcu posypki pomidorowe, polentę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 54%. Podobne przepisy to Krewetki Krewetki z szybko Zakonserwowaną cytryną i koprem włoskim na Polencie, Wieprzowina na trzy sposoby: kotlety wieprzowe solone, Kiełbasa z kopru włoskiego i chrzanu szwajcarskiego z boczkiem i koprem włoskim na ciastach Polenta, oraz Polenta z groszkiem, koprem i migdałami.

Instrukcje

1
Usunąć i wyrzucić łodygi z cebulki kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
2
Przetnij cebulkę kopru włoskiego na pół wzdłuż; Odrzuć rdzeń. Cebulkę kopru posiekać, aby zmierzyć 1 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
3
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj posiekaną cebulę kopru włoskiego i czosnek; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
CzosnekCzosnek
5
Dodaj mąkę i gotuj 1 minutę, stale mieszając trzepaczką. Wymieszać bulion, wermut, posypkę pomidorową i ostry sos i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż gruby, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
PosypkiPosypki
WermutWermut
PomidorPomidor
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodaj krewetki, i gotować 1 minutę. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
7
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
8
Umieść plastry polenty na blasze pokrytej natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Polentę posypać pieprzem. Broil 6 minut lub do lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
PieprzPieprz
10
Podawać mieszanki krewetek na polenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
KrewetkiKrewetki

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn