Krewetki Carbonara
Krewetki Carbonara może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 25 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 100 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jeśli masz krewetki, parmezan, czosnek w proszku, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Krewetki Carbonara, Krewetki Carbonara, oraz 15 Minut Shrimp Carbonara Fettuccine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spaghetti ugotować w dużym rondlu zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól. Tymczasem, gotować i mieszać boczek na dużej patelni, aż chrupiące.
Usuń boczek z patelni z łyżką szczelinową, zastrzegając 1 łyżkę. kapie na patelni.
Odcedzić boczek na papierowych ręcznikach.
Wymieszać serek śmietankowy, mleko i przyprawy do wymieszania.
Dodaj krewetki do reserved boczek kapie w patelni; gotować i mieszać na średnim ogniu 5 min. albo aż krewetki będą różowe. Groszek wymieszać; gotować 1 min.
Dodać mieszankę twarogu; gotować i mieszać 3 min. lub aż do przegrzania.
Spaghetti odcedzić; wrócić do patelni.
Dodaj mieszaninę krewetek i boczek; wymieszać lekko. Wierzch z parmezanem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.