Kremowy Kalafior
Kremowy kalafior może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 9g białka, oraz 21g tłuszczu. Ten przepis służy 7. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 9% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka mleka, pieprzu, kalafiora i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jedna osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest ona dostarczana przez Taste Of Home. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kalafiorowe Gnocchi z kremowym kalafiorowym sosem grzybowym Shiitake, Kremowa zupa kalafiorowa z okruchami kalafiora z parmezanem, oraz Kremowy Kalafior podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu, przynieść kalafior i 1 w. wody do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować przez 6-7 minut lub do momentu, aż będzie kruchy.
Dobrze odcedzić; odstawić.
W innym rondlu podsmażyć czosnek na maśle przez 1 minutę. Mieszać mąkę do zmieszania; stopniowo dodawać mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia; wymieszać kalafior, boczek, sól, pieprz i cayenne.
Wlać do nasmarowanego 1-1 / 2-qt. naczynie do pieczenia.
Piec, bez przykrycia, w temperaturze 400° przez 15-20 minut lub do rozpuszczenia sera.