Kremowe proso z prażonymi Portobellos

Kremowe proso z prażonymi Portobellos
Kremowe proso z prażonymi Portobellos to bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 482 kalorie. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, gorgonzolę, ser pecorino i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kremowe spaghetti czosnkowe z pieczonym portobellos, Millet Methi Pulao-Foxtail Millet Pulav z liśćmi kozieradki-proso indyjskie s, oraz Pieczone Pesto Portobellos dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. opłucz i osusz proso. Włóż go do ciężkiego garnka (emaliowane żeliwo, jeśli masz).
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsoProso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
2
Dodać mleko, 2 szklanki wody i dużą szczyptę soli. Mieszaj. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć do delikatnego dusić, przykryć, i gotować, mieszając od czasu do czasu tak dno nie pali się, aż do miękkości, 20 do 25 protokół. Wymieszać w gałce muszkatołowej i tymianku i gotować kolejne 3 protokół. Konsystencja powinna być podobna do miękkiej polenty z bryłkami prosa. Jeśli zacznie zbyt gęstnieć lub tekstura jest zbyt gruba, dodaj kolejną 1/2 szklanki wody podczas gotowania. Wymieszaj oba sery, posmakuj i w razie potrzeby dodaj sól i pieprz. Wyłącz ogrzewanie i pozostaw uchyloną pokrywę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Nuggetsy Z KurczakaNuggetsy Z Kurczaka
PolentaPolenta
ProsoProso
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
TymianekTymianek
WodaWoda
MlekoMleko
SólSól
3
W dużej misce wymieszać olej, ocet, herbes de Provence i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
OcetOcet
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Posmaruj obie strony grzybów dressingiem i delikatnie wrzuć jarmuż z pozostałym dressingiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
JarmużJarmuż
5
Umieść grzyby na obramowanej blasze do pieczenia, łodygę do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Piec, aż grzyby skurczą się i zmiękną, 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika, rozłożyć jarmuż w pozostałej przestrzeni, posypać płatkami czerwonej papryki, i piec, aż jarmuż jest po prostu zmiękczona i chrupiące trochę, inny 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
8
Aby służyć, umieścić Hojny miarka serowy proso na każdym talerzu. Top z portobello, niektóre pieczone jarmuż, niektóre Pecorino, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PecorinoPecorino
ProsoProso
JarmużJarmuż
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia83
Magazyn