Kremowe Lody Ajerkoniakowe

Kremowe Lody Ajerkoniakowe
Kremowe lody Ajerkoniakowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1062 kalorie, 16G białka, oraz 83g tłuszczu na porcję. Na $3.25 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka żółtek, fasola waniliowa, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj Kremowe Lody Cytrynowe, Kremowe Lody Ajerkoniakowe, oraz Czekoladowe babeczki z ajerkoniakiem z lukrem z serem ażurowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotuj mleko w ciężkim rondlu na średnim ogniu, często mieszając, aż pojawią się bąbelki; usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj fasolę wanilii; przykryć i odstawić 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
3
Usuń fasolę wanilii z mleka; używając końcówki małego ostrego noża, zeskrobaj nasiona fasoli wanilii na mleko. Odrzuć waniliową strączkę fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
4
W dużej misce ubijamy żółtka i kolejne 4 składniki do zgęstnienia. Stopniowo ubijaj ciepłe mleko waniliowe do mieszaniny żółtka; wróć do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko WanilioweMleko Waniliowe
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Gotować na małym ogniu, ubijając stale, 20 minut lub aż termometr rejestruje 160 i budyń Płaszcze łyżkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
6
Wyjąć z ognia; przelać przez sitko z siatki drucianej do miski. Schłodzić w temperaturze pokojowej około 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać w śmietanie i ajerkoniaku; przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
AjerkoniakAjerkoniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Wlać mieszaninę kremu do pojemnika zamrażarki z ręcznie obracaną lub elektryczną zamrażarką o pojemności 1 galona. Zamrażać zgodnie z instrukcjami producenta. Zapakuj zamrażarkę z dodatkowym lodem i solą kamienną; odstawić na 1 godzinę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KamiennaSól Kamienna
BudyńBudyń
LódLód
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn