Kremowe Lody Ajerkoniakowe
Kremowe lody Ajerkoniakowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1062 kalorie, 16G białka, oraz 83g tłuszczu na porcję. Na $3.25 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka żółtek, fasola waniliowa, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj Kremowe Lody Cytrynowe, Kremowe Lody Ajerkoniakowe, oraz Czekoladowe babeczki z ajerkoniakiem z lukrem z serem ażurowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj mleko w ciężkim rondlu na średnim ogniu, często mieszając, aż pojawią się bąbelki; usuń z ognia.
Dodaj fasolę wanilii; przykryć i odstawić 20 minut.
Usuń fasolę wanilii z mleka; używając końcówki małego ostrego noża, zeskrobaj nasiona fasoli wanilii na mleko. Odrzuć waniliową strączkę fasoli.
W dużej misce ubijamy żółtka i kolejne 4 składniki do zgęstnienia. Stopniowo ubijaj ciepłe mleko waniliowe do mieszaniny żółtka; wróć do rondla.
Gotować na małym ogniu, ubijając stale, 20 minut lub aż termometr rejestruje 160 i budyń Płaszcze łyżkę.
Wyjąć z ognia; przelać przez sitko z siatki drucianej do miski. Schłodzić w temperaturze pokojowej około 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać w śmietanie i ajerkoniaku; przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Wlać mieszaninę kremu do pojemnika zamrażarki z ręcznie obracaną lub elektryczną zamrażarką o pojemności 1 galona. Zamrażać zgodnie z instrukcjami producenta. Zapakuj zamrażarkę z dodatkowym lodem i solą kamienną; odstawić na 1 godzinę przed podaniem.