Krem gruszkowo - Wiśniowy Crisp

Krem gruszkowo - Wiśniowy Crisp
Chrupiący krem z gruszki i suszonej wiśni może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserowego. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 562 kalorie, 6G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Epicurious ma 3 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, pekany, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co jest raczej złe. Spróbuj Krem gruszkowo - Wiśniowy Crisp, Chrupiąca gruszka i wiśnia z sosem migdałowym, oraz Gruszka i suszona wiśnia chrupiąca z gałką muszkatołową - orzech Streusel dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 6 składników wymieszać w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać roztopione masło i ekstrakt z wanilii; wymieszać widelcem, aż powstanie miękkie, kruche ciasto. (Może być wykonany do 6 godzin wcześniej. Przykryć; odstawić w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
MasłoMasło
CiastoCiasto
1
Jajka ubić w średniej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Ubij w crème fraîche i wanilii. Mąkę przesiać, ubijać do uzyskania gładkiej masy. (Może być wykonany do 6 godzin wcześniej. Przykryć i schłodzić; przed użyciem przerobić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Obficie masło 13x9x2-calowe owalne ceramiczne lub szklane naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Połączyć gruszki, wiśnie, i sok z cytryny w dużej misce; wrzucić do mieszanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CzereśnieCzereśnie
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wymieszać mąkę, cukier i skórkę z cytryny w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać do masy gruszki i wrzucić do mieszanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
5
Przenieść mieszaninę gruszek do przygotowanego naczynia, lekko naciskając gumową szpatułką, aby utworzyć równą warstwę. (Może być wykonane do 1 godziny do przodu; odstawić w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
6
Na masę gruszkową równomiernie polać kremem. Za pomocą opuszków palców, kruszyć polewę równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
GruszkaGruszka
7
Piec, aż gruszki zmiękną, a polewa będzie głęboko złocista, około 55 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć z piekarnika i odstawić 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, z lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn