Krata-Top Jeżyna Pie
Krata-Top Blackberry Pie może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 415 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 2,21 zł za porcję. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz jeżyny, jajko, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Lattice-Top Blackberry Pie {lattice top pie photo tutorial}, Krata-Top Jeżyna Pie, oraz Kraty Jeżyna Bary.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F blachą do pieczenia na środkowym stojaku. W dużej misce, wrzucić jeżyny, cukier, skrobia kukurydziana, sok z cytryny i skórki z cytryny.
Odstawić, mieszając i grubo zacierania od czasu do czasu, 20 minut.
Dopasuj jedną rundę ciasta do 9-calowego talerza ciasta. Przyciąć krawędzie, pozostawiając zwis 1/2 cala. Przechowywać w lodówce podczas kontynuowania.
Pozostałą część ciasta pokroić na około jedenaście pasków o szerokości 11/4 cala.
Łyżka mieszanki jeżyn do skorupki ciasta. Na wierzch posmaruj masłem. Ułożyć paski ciasta w kratowy wzór na wierzchu nadzienia i przyciąć paski blisko krawędzi patelni; zwinąć i zagniatać krawędź. Lekko ubić jajko z 1 łyżką wody i umyć wierzch i krawędź ciasta.
Umieścić ciasto na gorącej blasze do pieczenia w piekarniku i piec, aż nadzienie jest bulgotanie, 45 minut do 1 godziny. Jeśli skórka brązowieje zbyt szybko, przykryj ją folią i kontynuuj pieczenie.
Niech ciasto ostygnie przed podaniem.
Znajdź kratkę, lub po prostu połóż połowę pasków ciasta równomiernie na cieście i ułóż pozostałe paski po przekątnej.