Kraby Panfried Soft-Shell z zwiędłą Eskarolą
Kraby z miękkiej skorupy Panfried z zwiędłą Eskarole mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1089 kalorii, 14g białka, oraz 71 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, sok z cytryny, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pikantne Kraby Soft-Shell, Kraby Soft-Shell z sałatką Farro, oraz Smażone Kraby Z Miękkiej Skorupki Benedykt.
Instrukcje
W nieaktywnym średnim sosie-patelni rozgrzej oliwę z oliwek.
Dodaj escarole i gotować na dużym ogniu, mieszając, aż zwiędną. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego, dodać czosnek i mieszać przez 2 minuty. Wymieszaj filety z sardeli i olej; zmniejsz ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu. Przykryć i gotować, mieszając dwa razy, aż escarole będzie miękka, o 4 protokół.
Dodać sok z cytryny i zawirować w 2 łyżki masła.
Na dużym płaskim talerzu wymieszać mąkę z 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Osuszyć kraby ręcznikami papierowymi. Zagrzebać je w mące, wytrząsając nadmiar.
Na dużej patelni, rozgrzać olej, aż się połysk.
Dodać pozostałe 3 łyżki masła, gdy przestanie skwierczeć, włożyć do krabów, spód do góry. Smażyć na dużym ogniu, obracając raz, aż chrupiące i gotowane przez, o 7 protokół. Zmniejsz ciepło, jeśli olej będzie zbyt dymny.
Delikatnie podgrzać escarole i smak przyprawy. Łyżka escarole i sos cytrynowy na talerzach, ustawić kraby na wierzchu i podawać na gorąco.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio