Kotlety wieprzowe z sosem cebulowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kotletów wieprzowych z sosem cebulowym. Jedna porcja tego dania zawiera około 492g białka, 93g tłuszczu i w sumie 2939 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 24,44 zł za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga wody, czosnku w proszku, kotletów schabowych i cebuli. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Z łyżką wynik 52%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kotlety wieprzowe w sosie cebulowym, Kotlety schabowe z sosem Estragonowo-cebulowym, oraz Kotlety wieprzowe w wiejskim sosie cebulowym dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Posyp kotlety wieprzowe pieprzem i solą. Na dużej patelni gotuj kotlety i cebulę na oleju na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż kotlety lekko się zrumienią; odcedzić.
Dodaj bulion. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 7-8 minut z każdej strony lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 160°.
W małej misce wymieszaj sos, czosnek w proszku i wodę.
Polać wieprzowiną. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 3-4 minuty lub do zgęstnienia, od czasu do czasu mieszając.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling
Pinot Noir, Chardonnay i Riesling to świetny wybór na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, suchy riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny zakład na dania wieprzowe. Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Ten bogaty Pinot Noir otwiera się aromatami czerwonych owoców akcentowanymi porzeczkami i skórką pomarańczową. Smaki malin i wiśni sięgają aż po podniebienie i są uzupełnione nutami gorzkiej czekolady i jeżyny. Prezentując jasną kwasowość i średnią wagę, wykończenie jest długie i długotrwałe.