Kotlety wieprzowe Marsala z pomarańczową szalotką
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj kotlety wieprzowe z pomarańczową szalotką i marsalą. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 166 kalorii. Za 80 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup wino marsala, sok z mandarynek, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten uzyskał niezbyt wybitny wynik łyżeczkowy wynoszący 11%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także: Kotlety wieprzowe Marsala, Kotlety wieprzowe Marsala dla dwojga i Grillowane kotlety wieprzowe z masłem szalotkowym.
Instrukcje
Kotlety schabowe obficie doprawiamy solą i czarnym pieprzem; lekko oprószyć mąką.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i wlej oliwę z oliwek na gorącą patelnię. Smażyć kotlety schabowe na rozgrzanym oleju, około 5 minut z każdej strony.
Zmniejsz ogień do średniego i posyp szalotką wokół kotletów. Kontynuuj gotowanie mięsa, przewracając raz, aż kotlety będą miękkie jak widelec, 10 do 15 minut. Mieszaj od czasu do czasu, aby szalotki się nie przypaliły.
Wyjąć kotlety i trzymać w cieple.
Podnieś temperaturę do średnio-wysokiej.
Na patelnię wlej sok z mandarynek i wino Marsala; doprowadzić do wrzenia. Gotuj, aż sok i wino zredukują się do glazury, od 3 do 5 minut. Włóż kotlety wieprzowe z powrotem na patelnię i posyp skórką pomarańczową; dodać masło na patelnię. Obróć kotlety w glazurze, aż pokryją się nią.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti można łączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Famille Vincent Cremant de Bourgogne z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne]()
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.