Kotlety schabowe z sosem gruszkowo-Vidalia

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj schabowe kotlety z sosem gruszkowo-Vidalia Pan spróbuj. Na $5.45 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 66g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 578 kalorii. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 57 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz gruszki bartlett, udekoruj: zieloną cebulę, sól i pieprz, i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: kotlety schabowe z gruszką i sosem Vidalia Pan, Schab Schabowy Z Pieczarkowym Sosem Cebulowym, oraz Jedna Patelnia Jabłko Cynamon Kotlety Wieprzowe.
Instrukcje
Połącz 1 Łyżkę. mąkę, sól i pieprz w małej misce.
Posypać połowę mieszanki mąki na 1 stronie każdego kotleta.
Kotlety gotować, partiami, boki mieszaniny mąki w dół, w gorącym oleju na dużej patelni na średnim ogniu 5 minut lub aż rumiane. (Nie odwracaj się.)
Posypać pozostałą mieszaninę mąki na wierzchu każdego kotleta; włączyć kotlety nad, i gotować 5 minut lub aż rumiane.
Przenieść do brojlerów wyłożonych folią aluminiową.
Kotlety piec w temperaturze 425 przez 7 minut lub aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej porcji zarejestruje 15
Kotlety przełożyć na talerz i ogrzać. Rezerwy soki w patelni brojlerów do późniejszego wykorzystania.
Dodaj masło, cebula, i pół gruszek na patelni; gotować na średnim ogniu 8 minut lub aż cebula będzie miękka, mieszając poluzować cząstki z dna patelni.
Wymieszać bulion i 1 łyżeczkę. mąka w małej misce. Wymieszać mieszankę bulionu, sherry, ocet, i zastrzeżone soki z kotletów na patelni; gotować, mieszając od czasu do czasu, 4 minut lub aż ciecz zostanie zmniejszona o połowę.
Zdjąć z ognia i wymieszać z pozostałymi gruszkami. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Łyżka sosu na kotlety.
Dekorować, w razie potrzeby.
*1 łyżka. port może zostać zastąpiony.
**1 łyżeczka. ocet jabłkowy można zastąpić.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.