Kotlety Schabowe Z Pomidorami Bourbon
Potrzebujesz bezglutenowego i bezmlecznego dania głównego? Kotlety schabowe z pomidorami Bourbon mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 3,4 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka, 15 g tłuszczu i łącznie 340 kalorii. Ten przepis służy 4 osobom. Udaj się do sklepu i kup czosnek, kotlety schabowe, pomidorki koktajlowe i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis przygotowało 6 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 68%. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj kotlety wieprzowe z grilla po bourbonie, kotlety wieprzowe w glazurze po bourbonie i kotlety wieprzowe z sosem bourbon-brzoskwiniowym.
Instrukcje
Kotlety schabowe doprawiamy solą i czarnym pieprzem.
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Smaż kotlety wieprzowe na gorącym oleju, aż będą prawie ugotowane, od 3 do 5 minut z każdej strony.
Wyjmij kotlety schabowe na talerz, zachowując olej i tłuszcz na patelni.
Wlać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek do zarezerwowanego sosu i zmniejszyć ogień do średniego. Gotuj i mieszaj cebulę w mieszance olejowej, aż będzie przezroczysta, około 5 minut. Wymieszaj czosnek z cebulą; gotuj i mieszaj, aż zacznie pachnieć, 1 do 2 minut.
Wyjmij mieszaninę cebuli do miski.
Wlej pozostałą 1 łyżeczkę oleju na patelnię i zwiększ ogień do średniego.
Dodaj pomidory do oliwy i smaż, aż usmażą się ze wszystkich stron, a skórka zacznie pękać, około 10 minut.
Posyp pomidory brązowym cukrem; zamieszać.
Wlać burbon na pomidory; doprowadzić do wrzenia i gotować, aż część alkoholu wyparuje, około 2 minut.
Do pomidorów dodać mieszankę cebulową i bulion wołowy; doprowadzić do wrzenia i gotować, aż płyn zredukuje się o połowę, a pomidory będą miękkie, około 5 minut.
Włóż kotlety wieprzowe i sok z powrotem na patelnię, smaż, aż przestaną być różowe na środku, około 3 minuty z każdej strony. Termometr z natychmiastowym odczytem umieszczony na środku powinien wskazywać 145 stopni F (63 stopnie C).
Podawać danie posypane natką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling
Kotlety schabowe w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda miodowa lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny wybór do dań wieprzowych. Możesz spróbować Weinerta Cavas de Weinert. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 26 dolarów za butelkę.
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.