Kotlety schabowe smażone w słodkich ziemniakach, jabłkach i sosie musztardowym
Smażone kotlety wieprzowe ze słodkimi ziemniakami, jabłkami i sosem musztardowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.22 za porcję. Jedna porcja zawiera 474 kalorie, 31g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sól, oliwę z oliwek, braeburn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać słodkie ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Ze Słodkich Ziemniaków jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane kotlety wieprzowe z Podsmażonymi jabłkami, krążkami cebuli i zielenią musztardową, Kotlety wieprzowe z jabłkami i kremowym sosem musztardowym, oraz Kotlety schabowe z Podsmażonymi jabłkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz cydr, cynamon i 1/4 łyżeczki soli w filiżance. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon
Cydr
Sól
2
Kotlety schabowe osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Kotlety Wieprzowe
3
Rozgrzać patelnię 12-in/30.5-cm na średnim ogniu i dodać oliwę z oliwek. Gdy olej mieni się, dodać sezonowane kotlety wieprzowe na patelni i gotować, aż lekko rumiane z pierwszej strony, o 3 protokół. Skręcić i gotować, aż rumiane na drugiej stronie, o 2 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe
Oliwa Z Oliwek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Kotlety wieprzowe przełożyć na talerz. (Nie będą w tym momencie gotowane.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe
5
Dodaj słodkie ziemniaki, jabłko, szalotka, mieszanka cydr, i mielenia lub dwóch pieprzu na gorącej patelni. Wszystko gotować na wolnym ogniu, przykryć i zmniejszyć ogień do średniego-niskiego lub niskiego-patelnia powinna bąbelkować, ale nie zbyt agresywnie. Gotować mieszaninę ziemniaków, aż widelec łatwo przebija częściowo gotowane ziemniaki, ale nadal jest pewien opór, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki
Szalotka
Pieprz
Ziemniak
Do Konserwowania,
Cydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Na patelnię (wraz z sokami zgromadzonymi na talerzu) wrzucić kotlety schabowe i ułożyć je w ziemniakach i jabłkach. Przykryć i gotować, aż mięso jest gotowane przez i ziemniaki są miękkie, o 8 minut dłużej. Smak i dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe
Przyprawy
Ziemniak
Do Konserwowania,
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Kotlety wieprzowe, ziemniaki i jabłka przełożyć na dwa rozgrzane talerze. Na patelni powinno pozostać trochę płynu, aby służyć jako podstawa do sosu. (Jeśli ziemniaki wchłonęły cały płyn, dodaj 2-3 łyżki cydru do patelni i podgrzej ją krótko na średnim ogniu.) Musztardę wymieszać widelcem na patelni. Posmakuj sosu i dodaj więcej pieprzu, jeśli tego potrzebuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe
Ziemniak
Musztarda
Do Konserwowania,
Pieprz
Baza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
SOS polać mięsem i warzywami, posypać natką pietruszki i podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Pietruszka-nać
SOS
Mięso
9
To takie proste: Przepraszam, ale czy masz jakiś Szary Poupon? Jeśli nie, Kup sobie trochę lub Kup jeden z wielu wyjątkowych musztard pełnoziarnistych na półkach sklepowych w dzisiejszych czasach-mają więcej " pow!"niż gładki styl Dijon. Pommery Moutarde de Meaux jest złotym standardem, który był "serwowany przy stołach francuskich królów od 1632 roku", co prawdopodobnie czyni go wystarczająco dobrym dla reszty z nas.Ekstra głodny?
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna
10
Dodaj Steam-in-the-bag groszek na powitalny plusk zieleni na talerzu. W szklance: średnio wytrawny Riesling uzupełni słodką wieprzowinę i jabłka, podobnie jak wysoki, zimny kieliszek belgijskiego piwa pszenicznego, takiego jak Blue Moon.
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.