Kotlety schabowe smażone w słodkich ziemniakach, jabłkach i sosie musztardowym

Kotlety schabowe smażone w słodkich ziemniakach, jabłkach i sosie musztardowym
Smażone kotlety wieprzowe ze słodkimi ziemniakami, jabłkami i sosem musztardowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.22 za porcję. Jedna porcja zawiera 474 kalorie, 31g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sól, oliwę z oliwek, braeburn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać słodkie ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Ze Słodkich Ziemniaków jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane kotlety wieprzowe z Podsmażonymi jabłkami, krążkami cebuli i zielenią musztardową, Kotlety wieprzowe z jabłkami i kremowym sosem musztardowym, oraz Kotlety schabowe z Podsmażonymi jabłkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz cydr, cynamon i 1/4 łyżeczki soli w filiżance. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
CydrCydr
SólSól
2
Kotlety schabowe osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
3
Rozgrzać patelnię 12-in/30.5-cm na średnim ogniu i dodać oliwę z oliwek. Gdy olej mieni się, dodać sezonowane kotlety wieprzowe na patelni i gotować, aż lekko rumiane z pierwszej strony, o 3 protokół. Skręcić i gotować, aż rumiane na drugiej stronie, o 2 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Kotlety wieprzowe przełożyć na talerz. (Nie będą w tym momencie gotowane.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
5
Dodaj słodkie ziemniaki, jabłko, szalotka, mieszanka cydr, i mielenia lub dwóch pieprzu na gorącej patelni. Wszystko gotować na wolnym ogniu, przykryć i zmniejszyć ogień do średniego-niskiego lub niskiego-patelnia powinna bąbelkować, ale nie zbyt agresywnie. Gotować mieszaninę ziemniaków, aż widelec łatwo przebija częściowo gotowane ziemniaki, ale nadal jest pewien opór, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
SzalotkaSzalotka
PieprzPieprz
ZiemniakZiemniak
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Na patelnię (wraz z sokami zgromadzonymi na talerzu) wrzucić kotlety schabowe i ułożyć je w ziemniakach i jabłkach. Przykryć i gotować, aż mięso jest gotowane przez i ziemniaki są miękkie, o 8 minut dłużej. Smak i dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
PrzyprawyPrzyprawy
ZiemniakZiemniak
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Kotlety wieprzowe, ziemniaki i jabłka przełożyć na dwa rozgrzane talerze. Na patelni powinno pozostać trochę płynu, aby służyć jako podstawa do sosu. (Jeśli ziemniaki wchłonęły cały płyn, dodaj 2-3 łyżki cydru do patelni i podgrzej ją krótko na średnim ogniu.) Musztardę wymieszać widelcem na patelni. Posmakuj sosu i dodaj więcej pieprzu, jeśli tego potrzebuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
ZiemniakZiemniak
MusztardaMusztarda
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
PieprzPieprz
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
SOS polać mięsem i warzywami, posypać natką pietruszki i podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SOSSOS
MięsoMięso
9
To takie proste: Przepraszam, ale czy masz jakiś Szary Poupon? Jeśli nie, Kup sobie trochę lub Kup jeden z wielu wyjątkowych musztard pełnoziarnistych na półkach sklepowych w dzisiejszych czasach-mają więcej " pow!"niż gładki styl Dijon. Pommery Moutarde de Meaux jest złotym standardem, który był "serwowany przy stołach francuskich królów od 1632 roku", co prawdopodobnie czyni go wystarczająco dobrym dla reszty z nas.Ekstra głodny?
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
10
Dodaj Steam-in-the-bag groszek na powitalny plusk zieleni na talerzu. W szklance: średnio wytrawny Riesling uzupełni słodką wieprzowinę i jabłka, podobnie jak wysoki, zimny kieliszek belgijskiego piwa pszenicznego, takiego jak Blue Moon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suchy RieslingSuchy Riesling
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
PszenicaPszenica
GrochGroch
WieprzowinaWieprzowina
AleAle
11
Przedruk za zgodą jednej patelni, dwóch talerzy: ponad 70 kompletnych posiłków tygodniowych dla dwojga Carla Snyder. Copyright © 2013 by Carla Snyder; photographs copyright © 2013 by Jody Horton. Wydany przez Chronicle Books LLC.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia43
Magazyn