Kotlety motylkowe faszerowane kukurydzą
Kotlety motylkowe faszerowane kukurydzą to danie dodatkowe dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 513 kalorii , 38 g białka i 20 g tłuszczu . Za 2,78 USD za porcję przepis ten pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Mieszanka soli, cebuli, natartej szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 67% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Pieczone faszerowane kotlety wieprzowe , Kotlety wieprzowe faszerowane pomidorami i szpinakiem i Babeczki kukurydziane ze świeżą kukurydzą .
Instrukcje
W misce połącz pierwsze siedem składników. W innej misce lekko ubij jajko i mleko; wymieszaj z mieszanką kukurydzianą.
Natnij kieszonkę w każdym kotlecie prawie do kości. Napełnij każdy kotlet około 1/4 szklanki mieszanki kukurydzianej; zabezpiecz wykałaczkami.
Na dużej patelni smaż kotlety na oleju, aż się zrumienią z obu stron.
Przenieś do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali; dodaj wodę. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 1 godzinę lub do momentu, aż termometr włożony do farszu wskaże 160°-170°. Wyrzuć wykałaczki.