Duszone żeberka z makaronem jajecznym

Duszone żeberka z makaronem jajecznym
Duszone żeberka z makaronem jajecznym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 856 kalorii, 30g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka żeberek wołowych, pasta pomidorowa, marchewka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Azjatyckie Duszone Żeberka Z Makaronem, Duszone żeberka z daikonem i szklanym makaronem, oraz Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wołowinę posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i pieprzu; wymieszać z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WołowinaWołowina
2
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj wołowinę na patelnię; gotować 4 protokół lub aż rumiane, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj 2 1/2 szklanki wody, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę i 45 minut lub do przetargu widłowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wyjąć wołowinę z patelni; przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wyjmij płyn do gotowania z patelni; zarezerwuj płyn do gotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Patelnia ciepła na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać marchew i cebulę; gotować 4 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CebulaCebula
11
Dodać grzyby i 1/2 łyżeczki soli; gotować 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SólSól
12
Dodać czosnek; gotować 30 sekund, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
13
Dodaj pastę pomidorową i gotuj przez 30 sekund, często mieszając. Wymieszać z przygotowanym płynem do gotowania; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 6 minut lub aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
14
Przynieś 3 ćwiartki wody i pozostałą 1 łyżkę soli do wrzenia w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
15
Dodaj makaron; gotować 5 minut lub aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
16
Odcedzić; makaron podawać z żeberkami i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS
żeberkażeberka

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn