Kotlety jagnięce z pieczoną salsą
Kotlety jagnięce z pieczoną salsą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 667 kalorii, 47g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 10,32 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz ząbki czosnku, kotlety żeberka jagnięcego, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 80% to danie jest super. Spróbuj Kotlety jagnięce z salsą z czerwonej papryki i mięty, Kotlety jagnięce z pistacjową salsą Verde, oraz Kotlety jagnięce z azjatycką gruszką i salsą Kiwi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill węglowy lub gazowy na wysokie ciepło (450 do 550; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 2 do 4 sekund). W dużej plastikowej torebce zamykanej połączyć czosnek, miętę, skórkę z cytryny, 1/4 szklanki oliwy z oliwek i 1 łyżeczkę. każda sól i pieprz.
Dodać kotlety jagnięce i wymieszać.
Grill pomidor, cebula, i papryka, obracając dwa razy, aż miękkie i czernieją, 6 protokół.
Usuń kotlety z worka, zachowując marynatę na mięsie. Kotlety grillowe, obracając raz, aż zrobisz tak, jak chcesz, 5 minut łącznie dla średnio rzadkich (pokroić na test).
Posiekaj warzywa i wymieszaj z pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek, natką pietruszki, sokiem z cytryny i pozostałą 1 łyżeczką. każda sól i pieprz.