Kornwalijskie Bułeczki Z Szafranem

Kornwalijskie Bułeczki Z Szafranem
Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.05 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 416 kalorii, 16G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szafranu, masło, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kury z Korniszonu z szafranem, oliwkami i cytryną Confit, Szafranowe bułeczki St. Lucia, oraz Szafranowe bułeczki św. Łucji dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 135° (140C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Szafran umieścić w małym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Piec przez 1015 minut do grzania szafranu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Ostudzić, a następnie pokruszyć na drobny proszek. Wymieszać do wrzącej wody i odstawić na około 1 godzinę lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Mąkę i sól przesiać do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Dodać masło i wcierać opuszkami palców, aż mieszanina będzie przypominać grubą bułkę tartą. Wymieszać z cukrem i drożdżami. Ubij razem mleko, szklankę wody, jajko i rozpuszczony szafran.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruba Bułka TartaGruba Bułka Tarta
SzafranSzafran
MasłoMasło
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
JajkoJajko
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
7
Dodać do mieszanki mąki i wymieszać, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
8
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać przez 810 minut, aż będzie gładkie i elastyczne. Zagnieść w porzeczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
CiastoCiasto
9
Ciasto podzielić na 12 sztuk. Uformuj każdy kawałek w kulkę i lekko spłaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
10
Umieść kulki na naoliwionej blasze do pieczenia. Przykryj luźno lekko naoliwioną folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
11
Odstawić w ciepłym miejscu na 3040 minut lub do czasu, gdy podwoi się ich rozmiar.
12
Rozgrzej piekarnik do temperatury 218° (220C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Piec w górnej trzeciej części piekarnika przez 1520 minut lub do momentu, gdy bułki będą lekko złote i wydrążone po naciśnięciu na dno.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Przełożyć do stojaka z drutu i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
15
Podawać na ciepło lub na zimno.
16
artykuł var
17
Typ_27_data = {};
18
artykuł
19
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia7
Magazyn