Koreański grill Galbi
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Koreański grill Galbi może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.95 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 109G tłuszczu, oraz w sumie 1385 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 45 smakoszy i kucharzy. Jest to dość drogie przepis dla fanów koreańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 40 minut. Jeśli masz krótkie żeberka wołowe, pieprz, azjatycka gruszka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Galbi (Koreańskie żeberka z grilla), Pyszne! Dak Galbi (Pikantny Kurczak Koreański), Wersja 2, oraz Koreański Gulasz Wołowy Z Krótkim Żeberkiem (Galbi Jjim) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść żeberka w dużym garnku i przykryj zimną wodą. Żeberka moczyć w lodówce, przez 1 godzinę, aby wyciągnąć krew.
Czosnek, cebulę i azjatycką gruszkę połączyć w blenderze i puree.
Wlać do dużej miski i wymieszać w sosie sojowym, brązowy cukier, miód, olej sezamowy, i czarny pieprz. Żeberka marynować w mieszance sojowej, przykryte, na noc.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na duże ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Grilluj żeberka, aż mięso będzie miękkie, a na zewnątrz będzie chrupiące, od 5 do 10 minut na stronę.