Konserwa Żurawinowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać żurawina konserwować spróbować. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 410 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz galaretkę porzeczkową, cukier, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Konserwa Żurawinowa, Konserwa Żurawinowa, oraz Potrójna Konserwa Żurawinowa.
Instrukcje
Umieść orzechy włoskie, sok pomarańczowy i skórkę w dużej żaroodpornej misce; odstawić.
Żurawinę, galaretkę, cukier i sól umieścić w średnim rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Dodaj jabłka i dalej gotuj na wolnym ogniu, aż żurawina zacznie pękać, około 10 minut.
Wlać gorącą mieszaninę żurawiny na mieszaninę orzecha włoskiego i wymieszać, aby połączyć. Schłodzić do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w hermetycznym pojemniku, aż będzie gotowy do podania.