Kolacja: sałatka Farro z pieczonym jarmużem i burakami
Kolacja dziś wieczorem: Sałatka Farro z pieczonym jarmużu i buraków może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.58 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 611 kalorii, 19g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Idź do sklepu i odebrać buraki, oliwę z oliwek, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać farro można śledzić to danie główne z Łatwy Strudel Jabłkowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kolacja: włoska sałatka Farro z pieczonymi warzywami, Kolacja: Włoska kapusta i zupa Farro, oraz Kolacja: pieczona marchewka i buraki z kotletem schabowym.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Rozłóż buraki, jarmuż i czosnek na obramowanej blasze do pieczenia i skropić oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Piecz, aż buraki będą miękkie, a jarmuż miękki, 20-30 minut.
W międzyczasie przykryć zimną wodą w średnim rondlu, doprawić solą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować do miękkości, o 30 protokół.
Odcedzić nadmiar wody, następnie dodać prażone warzywa i wrzucić do połączenia. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny i podzielić na miseczki. Pokruszyć kozi ser i podawać na gorąco lub na ciepło.