Kolacja: makaron z cebulą, boczkiem i pomidorem (Pasta All ' Amatriciana)

Kolacja dziś wieczorem: makaron z cebulą, boczkiem i pomidorem (Pastan All ' Amatriciana) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 887 kalorii, 32G białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. 163 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, pomidory z puszki, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać boczek, można śledzić to danie główne z Blueberry Buckle jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Kolacja: makaron z pasternakiem i boczkiem, Kolacja: makaron z boczkiem i kukurydzianym Pesto, oraz Kolacja: makaron ze szpinakiem, ciecierzycą i boczkiem.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Odcedzić pomidory w durszlaku, oszczędzając cały sok. Z grubsza posiekać pomidory na kwadraty ½ cala. Odstawić.
Wlać ½ szklanki wody do ciężkiego dna 12-calowej patelni ze stali nierdzewnej na średnim ogniu.
Dodać pokrojoną cebulę. Gotuj, często mieszając, aż cebula zmięknie, a woda prawie odparuje.
Dodać oliwę z oliwek, czosnek, i ¼ łyżeczki soli na patelni. Wymieszać od czasu do czasu, i gotować, aż cebula i czosnek skwierczą, o 2 protokół.
Przenieś cebulę i czosnek na bok patelni, aby wyczyścić miejsce na boczek.
Dodaj boczek i gotuj, aż zaczną renderować tłuszcz, a następnie wymieszaj z cebulą.
Dodać płatki czerwonej papryki, dobrze wymieszać, i niech wszystko gotować, aż boczek jest chrupiące i cebula są złote, o 5 protokół.
Dodaj pokrojone pomidory i zarezerwowany sok, wraz z filiżanką wody. Doprawić ¼ łyżeczki soli i dobrze wymieszać. Włączyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia,a następnie włączyć do średniej-niskiej. Dusić SOS, Regulacja ciepła, aby upewnić się, że nie gotuje, aż zgęstnieje, o 20 protokół.
Po około dziesięciu minutach dodaj makaron do wrzącej wody. Gotować zgodnie ze wskazówkami na pudełku. Gdy jest al dente, wyjąć makaron z parą szczypiec i przenieść go do patelni z sosem. Wrzucić na średnim ogniu, aż makaron jest pokryta w sosie.
Dodaj 1/4 szklanki wody z garnka do makaronu, jeśli sos jest zbyt suchy.
Wyłączyć ogień i dodać starty ser. Makaron podzielić między talerze i podawać.