Kolacja: Kimchi Jigae (Gulasz Kimchi)

Kolacja: Kimchi Jigae (Gulasz Kimchi)
Kolacja dziś wieczorem: Kimchi Jigae (gulasz z Kimchi) może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,04 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 280 kalorii, 7G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 134 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jedwabne tofu, szalotki, płyn do kimchi i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa Kimchi (Kimchi Jigae), Kimchi Jigae, oraz Dzisiejsza Kolacja: Kimchi jjigae Zen dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodaj wieprzowinę do zimnego dużego holenderskiego piekarnika ustawionego na średnim ogniu. Gdy tłuszcz zacznie renderować brzuch wieprzowy, dodaj cebulę. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zacznie mięknąć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Dodaj kimchi i czosnek. Gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
KimchiKimchi
3
Dodaj płyn kimchi, wodę, suszony imbir, wino shaoxing, gochujang, dengjang i sos sojowy. Dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino ShaoxingWino Shaoxing
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
GochujangGochujang
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
KimchiKimchi
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu.
5
Dodaj gochugaru (jeśli używasz) i tofu. Gotować przez 20 minut, dostosowując się do utrzymania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GochugaruGochugaru
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
6
Dodaj szalotki i masło. Wymieszać zupę, uważając, aby nie rozbić tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
7
Podawać natychmiast z białym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Kimchi. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn