Kolacja dziś wieczorem: Quinoa "Risotto" z prażonymi orzechami laskowymi i suszonymi porzeczkami

Przepis Kolacja dziś wieczorem: Quinoa "Risotto" z prażonymi orzechami laskowymi i suszonymi porzeczkami jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 2,78 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 884 kalorie. 40 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać quinoa, cebula, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać orzechy laskowe można śledzić to danie główne z Strudel Śliwkowy Z Orzechami Laskowymi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Kolacja: makrela z porzeczkami, Kolacja: sos żurawinowy z szampanem i porzeczkami, oraz Kolacja: Sałatka Marchewkowo-Miętowa Z Porzeczkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać patelnię z ciężkim dnem na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać orzechy laskowe i tosty, potrząsając patelnię często, aż staną się ciepłe i pachnące, o cztery minuty. Orzechy laskowe odstawić do ostygnięcia. Następnie zdjąć skórki i grubo posiekać.
Wlać olej do małego rondla ustawionego na średnim ogniu. Gdy mieni się, dodać cebulę i gotować, aż zmięknie, o cztery minuty.
Dodaj quinoa i tosty na minutę, często mieszając.
Wlać połowę bulionu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i dodać liść laurowy, cynamon, suszone porzeczki, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu. Gotować, aż quinoa wchłania płyn, o osiem minut.
Wlać pozostały wywar, doprowadzić do wrzenia ponownie na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu i gotować przez kolejne osiem minut.
Wyłączyć ogień i wymieszać posiekane orzechy laskowe i masło. Przykryć rondel i odstawić na pięć minut.
W razie potrzeby dodaj więcej soli i pieprzu i podawaj natychmiast.