Kolacja dziś wieczorem: Quinoa "Risotto" z prażonymi orzechami laskowymi i suszonymi porzeczkami

Kolacja dziś wieczorem: Quinoa
Przepis Kolacja dziś wieczorem: Quinoa "Risotto" z prażonymi orzechami laskowymi i suszonymi porzeczkami jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 2,78 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 884 kalorie. 40 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać quinoa, cebula, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać orzechy laskowe można śledzić to danie główne z Strudel Śliwkowy Z Orzechami Laskowymi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Kolacja: makrela z porzeczkami, Kolacja: sos żurawinowy z szampanem i porzeczkami, oraz Kolacja: Sałatka Marchewkowo-Miętowa Z Porzeczkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać patelnię z ciężkim dnem na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać orzechy laskowe i tosty, potrząsając patelnię często, aż staną się ciepłe i pachnące, o cztery minuty. Orzechy laskowe odstawić do ostygnięcia. Następnie zdjąć skórki i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Wlać olej do małego rondla ustawionego na średnim ogniu. Gdy mieni się, dodać cebulę i gotować, aż zmięknie, o cztery minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
3
Dodaj quinoa i tosty na minutę, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
4
Wlać połowę bulionu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i dodać liść laurowy, cynamon, suszone porzeczki, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu. Gotować, aż quinoa wchłania płyn, o osiem minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Suszone PorzeczkiSuszone Porzeczki
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Wlać pozostały wywar, doprowadzić do wrzenia ponownie na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu i gotować przez kolejne osiem minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
6
Wyłączyć ogień i wymieszać posiekane orzechy laskowe i masło. Przykryć rondel i odstawić na pięć minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
7
W razie potrzeby dodaj więcej soli i pieprzu i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Spalletti Chianti D. O. C. G. (). Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Spalletti Chianti D. O. C. G.
Spalletti Chianti D. O. C. G.
Produkowane głównie z winorośli Sangioveto z Poggio Reale estate, to klasyczne wino pokazuje nuty ziemi i skóry na nosie z drewnianym wydźwiękiem. Owoce są czyste i miękkie, z delikatnymi taninami na finiszu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia33
Magazyn