Koktajl Z Krewetek Z Grilla

Koktajl Z Krewetek Z Grilla
Grillowany koktajl krewetkowy może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 312 kalorii, 3G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.08 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cytryny, sok z cytryny, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Grillowane krewetki z grillowanym sosem pomidorowym, Koktajl Ceviche Z Grillowanymi Krewetkami, oraz Marynowany Koktajl Krewetkowy Z Grilla.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki sosu koktajlowego w średniej misce i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, ale najlepiej na noc dla smaków rozwijać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KoktajlowySos Koktajlowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połącz wszystkie składniki solanki w dużej misce i wymieszaj, aby rozpuścić sól i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Cytryny pokroić na pół, wycisnąć sok do solanki i dodać całe cytryny. Wymieszaj czosnek, a następnie lód.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CytrynaCytryna
SolankaSolanka
SokSok
LódLód
4
Dla każdej z krewetek, za pomocą noża do parowania, przeciąć wzdłuż krzywej tylnej części krewetki i usunąć żyłę, zachowując muszle nienaruszone. Odepnij stopy za pomocą małej pary nożyczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
NóżNóż
5
Umieść krewetki w solance i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
SolankaSolanka
6
Rozgrzej wszystkie ruszty dobrze naoliwionego grilla węglowego lub gazowego do medium.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Krewetki wyjąć z solanki i lekko osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
SolankaSolanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
W misce, wrzucić krewetki w oleju rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
W osobnej misce połączyć oliwę z oliwek, sok z cytryny i szczypiorek. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzczypiorekSzczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Umieść krewetki na ruszcie, zamknij pokrywkę i grilluj przez 4 minuty. Odwróć na drugą stronę i grilluj przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
11
Wyjąć z grilla i natychmiast umieścić w misce z mieszaniną oliwy z oliwek, rzucając do herbu. Doprawić solą i pieprzem i podawać z sosem koktajlowym i klinami cytrynowymi na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sos KoktajlowySos Koktajlowy
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Wskazówka: świeży chrzan jest dostępny na wielu rynkach i warto go szukać. Jeśli nie możesz go znaleźć, sos nie będzie miał tego dodatkowego ponczu, ale nadal będzie miał świetny smak. Użyj dodatkowego chrzanu butelkowanego do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
SOSSOS
13
Przedruk za pozwoleniem z poważnego grilla: Dym, Char, Baste, &
14
Brush Your Way to Great Outdoor Cooking by Adam Perry Lang with JJ Goode and Amy Vogler, 2009 Hyperion

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszczypiorek mielonyszczypiorek mielony1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiporwana lub posiekana bazylia (10 do 12 liści)porwana lub posiekana bazylia (10 do 12 liści)4ząbki czosnku obrane i starte na tarce z Mikropłytkamiząbki czosnku obrane i starte na tarce z Mikropłytkami2(zima)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania2(zima)wysokiej jakości chrzan butelkowanywysokiej jakości chrzan butelkowany2(zima)świeżo starty korzeń chrzanu (patrz uwaga)świeżo starty korzeń chrzanu (patrz uwaga)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża trybula lub 1 łyżka suszonej trybuliposiekana świeża trybula lub 1 łyżka suszonej trybuli7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻelatyna marki Jell-o o smaku truskawkowymŻelatyna marki Jell-o o smaku truskawkowym2Sok z cytrynSok z cytryn4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPłatki Crispix, rozdrobnionePłatki Crispix, rozdrobnione596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna2(zima)świeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny2cytrynycytryny2cytryny, każda pokrojona w 4 klinycytryny, każda pokrojona w 4 kliny8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony gruby czarny pieprzŚwieżo zmielony gruby czarny pieprz21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejszalotka obrana i starta na tarce z Mikropłytkamiszalotka obrana i starta na tarce z Mikropłytkami8Dwadzieścia cztery 8-do 12-count unpeled krewetki (oznacza to krewetki, które przychodzą do funta)Dwadzieścia cztery 8-do 12-count unpeled krewetki (oznacza to krewetki, które przychodzą do funta)796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej rzepakowy lub roślinnyolej rzepakowy lub roślinny2Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2(zima)Sos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn