Koktajl Z Homara Z Sosem Kontynentalnym
Koktajl z homara z sosem kontynentalnym może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji hor d'oeuvre. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatarian przepis przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 1,49 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 11 g białka i 22 g tłuszczu. Mieszanka majonezu, cebuli, ketchupu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują ravioli z homarem z bulionem z homara i sosem z trawy cytrynowej i skorupiaków, homar na parze z sosem ziołowym i bisque z homara oraz koktajl z sałatką z homara.
Instrukcje
Napełnij duży garnek wodą i wymieszaj cebulę, cytrynę, liście laurowe, ziarna pieprzu i sól. Doprowadzić do wrzenia.
Umieść homary we wrzącej wodzie i gotuj do jasnoczerwonego koloru, około 12 minut na 1 funt i około 5 minut na każdy dodatkowy funt.
Ugotowane homary wyjmij z garnka i opłucz pod zimną wodą. Schłodzić w lodówce, podawać na zimno.
W małej misce wymieszaj majonez, ketchup i brandy.
Podawać jako sos do maczania z homarem.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar bardzo dobrze komponuje się z Chablis i Chardonnay. Chablis doskonale komponuje się z homarem, ale chardonny z innych regionów też będzie strzałem w dziesiątkę. Simonnet-Febvre Chablis z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Simonnet-Febvre Chablis]()
Simonnet-Febvre Chablis
Świeży, żywy styl o intensywnych aromatach kwiatowych. Idealna równowaga, łącząca pełne, obfite smaki owocowe z finezją i elegancją.