Koktajl Z Homara Z Sosem Kontynentalnym

Koktajl Z Homara Z Sosem Kontynentalnym
Koktajl z homara z sosem kontynentalnym może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji hor d'oeuvre. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatarian przepis przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 1,49 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 11 g białka i 22 g tłuszczu. Mieszanka majonezu, cebuli, ketchupu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują ravioli z homarem z bulionem z homara i sosem z trawy cytrynowej i skorupiaków, homar na parze z sosem ziołowym i bisque z homara oraz koktajl z sałatką z homara.

Instrukcje

1
Napełnij duży garnek wodą i wymieszaj cebulę, cytrynę, liście laurowe, ziarna pieprzu i sól. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Umieść homary we wrzącej wodzie i gotuj do jasnoczerwonego koloru, około 12 minut na 1 funt i około 5 minut na każdy dodatkowy funt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Ugotowane homary wyjmij z garnka i opłucz pod zimną wodą. Schłodzić w lodówce, podawać na zimno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
W małej misce wymieszaj majonez, ketchup i brandy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Podawać jako sos do maczania z homarem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar bardzo dobrze komponuje się z Chablis i Chardonnay. Chablis doskonale komponuje się z homarem, ale chardonny z innych regionów też będzie strzałem w dziesiątkę. Simonnet-Febvre Chablis z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Simonnet-Febvre Chablis
Simonnet-Febvre Chablis
Świeży, żywy styl o intensywnych aromatach kwiatowych. Idealna równowaga, łącząca pełne, obfite smaki owocowe z finezją i elegancją.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn