Knedle ziemniaczane babci
Knedle ziemniaczane babci mogą być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Za 47 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu. Jeśli masz pod ręką ziemniaki, mieloną gałkę muszkatołową, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka ziemniaczana babci, Sałatka ziemniaczana babci, oraz Sałatka ziemniaczana babci.
Instrukcje
Łza toczy się do 1/2 cala. sztuk; miejsce w 15-calowym. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia.
Skrop wodą i wyciśnij do sucha.
Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim poziomie.
Dodaj chleb; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do lekkiego opiekania.
W małej misce wymieszaj ziemniaki, jajko, gałkę muszkatołową i chleb.
Dodaj tyle mąki, aby uzyskać pożądaną konsystencję i uformować kulki. Posypanymi mąką rękami uformuj mieszaninę w 3 cale. jaja.
Napełnij holenderski piekarnik do dwóch trzecich wodą; doprowadzić do wrzenia. Ostrożnie dodaj pierogi. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 8-10 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do kluski wyjdzie czysta. W międzyczasie w ciężkim rondlu rozgrzej masło na średnim ogniu na złoty kolor.
Pierogi podawać na ciepło z masłem.