Kluski Jabłkowe
Knedle z jabłkami mogą być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 38 g tłuszczu i łącznie 858 kalorii . Za 95 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka brązowego cukru, masła, lodów waniliowych i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 25% . Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Knedle z jabłkami , Kluski z jabłkami i Kluski z jabłkami .
Instrukcje
W dużej misce połącz mąkę i sól; pokroić w kostkę, aż będzie krucha. Stopniowo dodawaj wodę, mieszaj widelcem, aż ciasto utworzy kulę. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 12-calowy placek. x 18 cali prostokąt.
Pokrój na sześć kwadratów.
Połóż 1/3 szklanki posiekanych jabłek na środku każdego kwadratu.
Brzegi ciasta posmaruj wodą; Złóż rogi do środka i zsuń, aby uszczelnić.
Umieścić w natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 30 minut.
W małym rondlu wymieszaj brązowy cukier, wodę i masło; doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając.
Piec 25-30 minut dłużej lub do momentu, aż jabłka będą miękkie.
Podawać na ciepło z lodami.