Klopsiki Z Afryki Północnej

Klopsiki Z Afryki Północnej
Przepis North African klopsiki może zaspokoić swoje afrykańskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 683 kalorie, 25g białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, zmielony cynamon, szybko gotujący się kuskus i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Północnoafrykański, Mieszanka Przypraw Północnoafrykańskich, oraz Gulasz Jagnięcy Z Afryki Północnej.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
W dużym rondlu rozgrzać oliwę na średnim ogniu i podsmażyć cebulę i czosnek do miękkości, ale nie Brązowy, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać skórkę z cytryny i oliwki i gotować przez 1 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
OliwkiOliwki
3
Dodaj białe wino, opłucz patelnię i pozwól jej zmniejszyć na 1 do 2 minut. Wymieszać w bulionie, pomidory w puszkach, cukier, płatki czerwonej papryki i cynamon, i dusić do mieszania smaków, o 7 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Pomidory KonserwowePomidory Konserwowe
Sól I PieprzSól I Pieprz
Wino BiałeWino Białe
CynamonCynamon
StadoStado
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Aby klopsiki: w średniej misce dodaj jajko i pastę pomidorową i mieszaj, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
KlopsikiKlopsiki
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać kolendrę, imbir, kminek, i cynamon i wymieszać, aż dobrze wymieszane. Zmieloną wołowinę i owies wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku, po każdym dodaniu delikatnie połączyć. Nie przesadzaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mielona WołowinaMielona Wołowina
KolendraKolendra
CynamonCynamon
ImbirImbir
KminekKminek
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
6
Obracając rękami, zrób około 32 klopsiki o średnicy około 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
7
W dużej patelni saute, rozgrzać 3 łyżki oleju roślinnego na średnim ogniu, i brązowy klopsiki w partiach, aż złoty ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
KlopsikiKlopsiki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj więcej oleju, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Przenieść klopsiki na patelnię z sosem i niech gotować na wolnym ogniu przez 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Posypać świeżą pietruszką i podawać na kuskus z suszonymi daktylami.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Pietruszkaświeża Pietruszka
KuskusKuskus
DaktyleDaktyle
1
Doprowadzić wodę, bulion i olej do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj daty, po których następuje kuskus. Przykryj patelnię szczelnie pokrywką, zdejmij z ognia i odstaw na 5 minut. Puch widelcem i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KuskusKuskus
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełożyć do miski i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno zmielony płatek owsiany lub drobna bułka tartadrobno zmielony płatek owsiany lub drobna bułka tarta3971 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory rozgniecione lub pokrojone w kostkępomidory rozgniecione lub pokrojone w kostkę591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion lub bulion z kurczakabulion lub bulion z kurczaka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion lub bulion z kurczakabulion lub bulion z kurczaka591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekane suszone daktyledrobno posiekane suszone daktyle1opakowanie naturalnej mieszanki do ciastopakowanie naturalnej mieszanki do ciast33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno posiekane świeże liście kolendrydrobno posiekane świeże liście kolendry12 łyżeczki czosnku w proszkumielony świeży imbirmielony świeży imbir43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekane świeże liście pietruszkiposiekane świeże liście pietruszki2goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1szczyptaSzczypta zmielonego cynamonuSzczypta zmielonego cynamonu1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony1cytrynowy, zestcytrynowy, zest1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreojasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier12 łyżeczki czosnku w proszku1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepestkowe i posiekane solone oliwkipestkowe i posiekane solone oliwki1smallscebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekuskus szybko gotowanykuskus szybko gotowany1Batoniki toffi Heathsuszone płatki czerwonej paprykisuszone płatki czerwonej papryki4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaolej roślinny, do gotowaniaolej roślinny, do gotowania2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 41181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

Afrykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinotage, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Jednym z win, które można spróbować jest Graham Beck Game Reserve Pinotage. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Graham Beck Game Reserve Pinotage
Graham Beck Game Reserve Pinotage
Odmiana' proudly South African ' o aromacie dojrzałej wiśni, truskawek i śliwek z dojrzałymi owocami czerwonych jagód i przyprawami na podniebieniu. To w pełni ustrukturyzowane i dobrze wyważone wino wyróżnia się soczystym, ale eleganckim odczuciem w ustach i jedwabiście miękkimi taninami. Ciesz się z wolno gotowanymi zapiekankami, filetami, makaronami, solidnymi serami lub dobrym starodawnym grillem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn