Klopsiki W Stylu Kolumbijskim (Albondigas Colombianas)
Kolumbijskie klopsiki (Albondigas Colombianas) mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.36 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 382 kalorie, 24g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. 232 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz jajko, ząbek czosnku, wstępnie gotowany posiłek kukurydziany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hamburgery W Stylu Kolumbijskim (Hamburguesas Colombianas), Kulki rybne w stylu kolumbijskim (Albóndigas de Pescado), oraz Sopa de Albóndigas (Kolumbijska zupa z klopsików) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść mieloną wołowinę i wieprzowinę w dużej misce.
Dodaj cebulę, czosnek, szalotka, papryka czerwona, masarepa, jajko, sól i pieprz.
Dobrze wymieszać za pomocą rąk.Uformować klopsiki i ułożyć je na półmisku.
Umieść olej w dużym rondlu na średnim ogniu. Smażyć klopsiki, aż dobrze rumiane ze wszystkich stron, o 7 minut w sumie.
Posypać mąką i wymieszać drewnianą łyżką, aby rozpuścić się w tłuszczu.
Wlać bulion wołowy i wymieszać drewnianą łyżką, aby poluzować kawałki z dna patelni. Gotuj na wolnym ogniu i mieszaj, aż płyn się zmniejszy i zacznie tworzyć się sos. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj hogao i gotuj przez 10 minut, często mieszając. Klopsiki wrzucić do sosu. Dusić, aż sos lekko zgęstnieje i klopsiki są podgrzewane przez, o 15 do 20 protokół.
Posypać kolendrą i podawać na białym ryżu.