Klopsiki cielęce i wieprzowe z sosem pieczarkowym i makaronem jajecznym

Klopsiki cielęce i wieprzowe z sosem pieczarkowym i makaronem jajecznym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj klopsików cielęcych i wieprzowych z sosem grzybowym i makaronem jajecznym. Jedna porcja zawiera 1410 kalorii, 87g białka, oraz 101 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 6,24 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, śmietany, chleba i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Jägerschnitzel (kotlety wieprzowe lub cielęce w sosie pieczarkowym), Klopsiki Cielęce I Wieprzowe Z Sosem Marchewkowym, oraz Klopsiki z sosem grzybowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Na klopsiki: namoczyć chleb w mleku w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Umieścić wieprzowinę i cielęcinę w dużej misce. Wycisnąć płyn z chleba i rozgnieść go w małe okruchy między palcami, jak dodać go do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj Parmigiano-Reggiano, czosnek, jajka, pietruszka, zdrową mżawkę EVOO i trochę soli, pieprzu i gałki muszkatołowej i delikatnie wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Trzymaj pod ręką miskę ciepłej wody do toczenia klopsików.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Umieść stojaki z drutu nad 2 obramowanymi blachami do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
7
Rozwałkuj mieszaninę mięsa na 1 1/2-calowe kulki, zwilżając ręce w razie potrzeby i umieść na stojakach (24 kulki klopsików na stojak).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Piec do gotowane przez, 18 do 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Do sosu grzybowego: doprowadzić bulion do gotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
10
Dodać suszone grzyby i gotować na wolnym ogniu do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby SuszoneGrzyby Suszone
11
W międzyczasie rozgrzać masło i EVOO w rondlu na średnim lub średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
12
Dodać świeże grzyby i gotować, aż rumiane, 12 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funtowe Opakowanie Makaronu Penne1 Funtowe Opakowanie Makaronu Penne
13
Dodaj tymianek, czosnek i szalotki. Doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając, 2 do 3 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
14
Dodać mąkę i gotować, mieszając, przez 1 minutę. Deglaze patelni z Marsala, mieszając i skrobanie wszelkie rumiane kawałki z dna patelni z drewnianą łyżką. Odtworzone grzyby posiekać i dodać do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
15
Wlać większość bulionu, rezerwując kilka ostatnich łyżek, ponieważ piasek może się tu osiedlić. Wymieszać śmietanę i gotować, aż sos zgęstnieje trochę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
16
Dodać połowę klopsiki do sosu. (Pozostałe klopsiki należy zarezerwować na inny posiłek, np. faszerowaną paprykę z połamanymi klopsikami i ryżem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
17
Makaron ugotować w osolonej wrzącej wodzie do al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
18
Makaron odsączyć i podzielić między talerze. Top z sosem i klopsiki, i udekorować natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
19
Uwaga kucharza: klopsiki i sos można przykryć i schłodzić w celu przygotowania posiłku. Podgrzać, przykryć, na średnim ogniu podczas gotowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
20
Dodać chochlę skrobi gotowania wody do sosu w razie potrzeby, aby cienkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla

Składniki

32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepieczarki cremini, cienko pokrojonepieczarki cremini, cienko pokrojone4goździkiczosnek tarty lub zrobiony na pastęczosnek tarty lub zrobiony na pastę591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszone borowikisuszone borowiki454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemakaron jajeczny lub tagliatelle jajecznemakaron jajeczny lub tagliatelle jajeczne2jajka lekko ubitejajka lekko ubite11 łyżka suszonego oreganoEVOOEVOO4krewetki i żyłkiEVOO, for drizzlingEVOO, for drizzling1garśćA świeżych liści pietruszki płaskiej, drobno posiekanychA świeżych liści pietruszki płaskiej, drobno posiekanych11 łyżka suszonego oreganoczubata łyżka mąki uniwersalnejczubata łyżka mąki uniwersalnej1zostawićDrobno posiekana świeża płaska natka pietruszki, do dekoracjiDrobno posiekana świeża płaska natka pietruszki, do dekoracji22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudrobno posiekany świeży tymianekdrobno posiekany świeży tymianek2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany567opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgewieprzowina mielonawieprzowina mielona567opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)4krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMarsala lub wytrawne białe winoMarsala lub wytrawne białe wino4krewetki i żyłkiŚwieżo Starta gałka muszkatołowaŚwieżo Starta gałka muszkatołowa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Parmigiano-Reggianotarty Parmigiano-Reggiano1szalotka, drobno posiekanaszalotka, drobno posiekana22 łyżki roztopionego masłabiały chleb, Skórki przyciętebiały chleb, Skórki przycięte2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko pełne lub pół na półmleko pełne lub pół na pół
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn