Klon i Calvados-Glazurowana Korona wieprzowa pieczona z puree jabłkowo-kasztanowym
Klon i Calvados-Glazurowana Korona wieprzowa pieczona z puree jabłkowo-kasztanowym jest bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 503 kalorie, 65g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 4,32 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pół na pół, jabłko granny smith, calvados i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczeń Wieprzowa Z Sosem Calvados, Pieczeń wieprzowa z farszem z kiełbasy kasztanowej, oraz Pieczeń Wieprzowa Glazurowana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować pieczeń, połączyć 1/2 szklanki Calvados, 1/4 szklanki syropu i gałązki szałwii w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż lekko gruby.
Zdjąć z ognia; wyrzucić gałązkę szałwii.
Lekko płaszcz pieczeń z gotowania sprayu; rub 1 1/2 łyżeczki soli i pieprzu na pieczeń.
Ułożyć pieczeń na patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania.
Pędzel jedną czwartą glazury nad pieczeniem.
Piec w 450 przez 25 minut lub aż zbrązowieje.
Obniżyć temperaturę piekarnika do 300 (nie wyjmować pieczeni z piekarnika); piec w temperaturze 300 przez 1 godzinę i 45 minut, szczotkując glazurą co 30 minut. (Przykryj kości folią, jeśli staną się zbyt brązowe).
Zwiększyć temperaturę piekarnika do 400 (nie wyjmować pieczeni z piekarnika); gotować dodatkowo 25 minut lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części pieczeni 15
Wyjąć pieczeń z piekarnika; odstawić na 20 minut przed rzeźbieniem.
Aby przygotować puree, podczas pieczenia pieczeń, połączyć jabłko, kasztany, 1/2 szklanki Calvados, cukier i 2 łyżki syropu w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż jabłko będzie miękkie.
Umieścić mieszaninę w robocie kuchennym, dodać pół na pół, 2 łyżki Calvados, 1/2 łyżeczki soli i posiekaną szałwię. Proces 1 minutę lub do gładkości.
Pokrój pionowo pomiędzy każdą kostką żebrową.
Podawać wieprzowinę z puree.
Uwaga na wino: danie o tak złożonych smakach zasługuje na równie złożone wino. Dzięki ziemistemu charakterowi pinot noir jest świetną folią do smaków klonu i kasztanów. Plus, w porównaniu z innymi czerwonymi, pinot noir ma dobrą podstawową kwasowość, aby zrównoważyć bogactwo pieczonej wieprzowiny. Jednym z moich ulubionych przykładów w umiarkowanej cenie jest 2001 Thomas Fogarty Pinot Noir ($2
z gór Santa Cruz w Kalifornii. - Karen MacNeil