Klasyczna i prosta Lasagna mięsna

Klasyczna i prosta Lasagna mięsna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj klasycznego i prostego mięsa Lasagnan. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 251 kalorii. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.24 za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 291 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, jajka, czosnek w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klasyczna Lazania z sosem mięsnym, Klasyczny Meat Loaf, oraz Klasyczny Meat Loaf dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, dodaj makaron lasagne kilka na raz i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Makaron wyjąć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
4
Umieść mieloną wołowinę na patelni na średnim ogniu, dodaj czosnek, czosnek w proszku, oregano, sól, i czarny pieprz na patelni. Gotować mięso, krojenie go na małe kawałki, jak gotuje, aż nie Różowy, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Mielona WołowinaMielona Wołowina
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CzosnekCzosnek
MięsoMięso
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Spuścić nadmiar tłuszczu.
6
W misce wymieszaj twaróg, jajka i parmezan, aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
TwarożekTwarożek
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Umieść 4 makarony obok siebie na dnie patelni o wymiarach 9x13 cali; wierzch z warstwą sosu pomidorowo-bazyliowego, warstwą mieszanki mielonej wołowiny i warstwą mieszanki twarożku. Powtórz warstwy jeszcze dwa razy, kończąc warstwą sosu; posypać wierzch serem mozzarella. Przykryj naczynie folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
TwarożekTwarożek
Mielona WołowinaMielona Wołowina
MakaronyMakarony
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zapiekanka się rozpuści i ser się stopi, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjąć folię i piec, aż ser zacznie brązowieć, o 10 więcej minut. Odstawić na co najmniej 10 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia7
Magazyn