Kiełki

Kiełki
Kiełki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 30g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 1 i kosztuje 73 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka fasoli, soczewicy, grochu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Brukselka Baaji (brukselka Indyjska przyprawiona), 20 zastosowań dla kiełków i smażyć z kiełkami, oraz sałatka z kiełków moong, jak zrobić sałatkę z kiełków moong.

Instrukcje

1
Umieść rośliny strączkowe w sitku i dokładnie spłucz je pod bieżącą wodą. Następnie przełożyć je do dużej miski (miska powinna być wystarczająco duża, aby pomieścić wzrost objętości roślin strączkowych podczas moczenia) i napełnić miskę ponad połowę ciepłą wodą. Przykryj miskę folią i odstaw na bok w temperaturze pokojowej; pozwól moczyć rośliny strączkowe, aż będą miękkie, 4 do 6 godzin lub nawet przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rośliny StrączkoweRośliny Strączkowe
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odcedzić rośliny strączkowe i przenieść je do szklanego słoika, który jest wystarczająco duży, aby pomieścić sześciokrotny wzrost objętości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rośliny StrączkoweRośliny Strączkowe
3
Umieść kawałek gazę na ustach słoika i zabezpiecz go pierścieniem słoików (do słoika typu Mason) lub mocną gumką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
4
Słoik umieścić w ciemnym, wilgotnym miejscu(mój trzymam w szafce pod zlewem kuchennym). Dwa lub trzy razy dziennie (jeśli pamiętasz) opłucz rośliny strączkowe, napełniając słoik wodą (wlej ją przez gazę), a następnie osuszając; Przywróć rośliny strączkowe do izolatki. W ciągu 24 godzin zauważysz małe kiełki wyłaniające się z ziaren. Dwa lub 3 dni tego cyklu płukania-drenażu-przechowywania przyniosą kiełki o długości około 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rośliny StrączkoweRośliny Strączkowe
KiełkiKiełki
ZiarnaZiarna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
5
Dokładnie opłucz kiełkujące rośliny strączkowe, przenieś je do samoprzylepnej plastikowej torby i przechowuj w lodówce do 5 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rośliny StrączkoweRośliny Strączkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
6
artykuł var
7
Typ_27_data = {};
8
artykuł
9
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn