Kieszeń na bekon i jajko
Kieszeń z bekonem i jajkiem może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 380 kalorii, 20 g białka i 15 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,66 USD za porcję. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 5 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup paprykę, bekon, ketchup pomidorowy Heinz i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 23 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak minikieszonki z grzybami i bekonem, sałatka z bekonem, jajkiem i serem oraz bułki z jajkiem w bekonie i serem.
Instrukcje
Jajka ubić z solą i pieprzem, zachować.
Rozgrzej dużą, nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i boczek. Smaż, mieszając, przez 5 minut lub do momentu, aż cebula i boczek się zarumienią.
Wlać jajka. Gotuj, nie mieszając, przez 1 minutę. Gotuj, mieszając, przez 1 do 2 minut lub do momentu, aż masa się zetnie.
Małym nożem przetnij połowę zewnętrznej krawędzi każdej pity i odchyl górną klapkę.
Rozsmaruj równą ilość ketchupu na całej powierzchni każdej pity.
Na ketchupie połóż porcję szpinaku. Na wierzch położyć porcję jajecznicy, posypać serem.
Włóż górną klapkę każdej pity do środka, bezpośrednio nad nadzieniem. Ciasno zwiń luźną klapkę na zewnątrz każdej pity, aby całkowicie przykryć nadzienie.
Przed podaniem odstawić na 5 minut, aby ser zmiękł.