Kerala Lamb Curry
Kerala Jagnięcina Curry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 508 kalorii, 37g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.23 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Udaj się do sklepu i odbierz liście curry, imbir, nasiona gorczycy brązowej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Kerala krewetki curry, Kerala Kadala Curry, oraz Kerala Boatman ' s Crab Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby sproszkować przyprawy, suche pieczone przyprawy na średniej wielkości patelni, na średnim ogniu, i wymieszać i wrzucić je około 1-2 protokół, lub aż zaczną wyglądać tosty i uwolnienia ich aromaty.Natychmiast wyjąć z ognia i umieścić przyprawy w czystym młynku do kawy, a po ostygnięciu lekko zmielić na drobny proszek, a następnie odstawić.Jeśli nie zdecydujesz się zetrzeć kokosa, pokrój cienko pokrojony miąższ kokosa w calową kostkę.Następnie wytrzyj patelnię ręcznikiem papierowym, wróć do średniego ciepła i dodaj 1 łyżkę oleju roślinnego.Na gorąco dodajemy pokrojonego w kostkę kokosa, kurkumę i łyżeczkę soli, smażymy przez 3-4 minuty lub aż kokosowy się upiecze, a następnie odstawiamy.
Podgrzać 2-3 łyżki oleju roślinnego na dużej patelni, najlepiej nieprzywierającą, na średnim lub wysokim ogniu.
Dodać 1 łyżeczkę nasion gorczycy i mieszać kilka sekund, aż pękną.
Dodaj 20 świeże liście curry, 3 oz szalotki, i wszystko imbir i czosnek, i saute, mieszając, przez 3-4 minut, aż szalotki są lekko rumiane.Teraz dodaj mięso i pieczoną mieloną mieszankę przypraw i dobrze wymieszaj, aby pokryć mięso przyprawami.Wrzucić do prażonej kostki kokosa i łyżeczkę soli, a następnie dodać ocet i 2-3 szklanki wody.Doprowadzić do wrzenia, przykryć i dusić na małym ogniu przez 50 minut do godziny, aż mięso będzie prawie miękkie.
Zdejmij pokrywkę i, zwiększając ciepło, jeśli to konieczne, kontynuuj gotowanie przez kolejne 10-15 minut lub aż sos będzie gęsty i przylgnie do mięsa.Na koniec podgrzej pozostałą łyżkę oleju na małej patelni na średnim ogniu, a gdy jest gorąco, dodaj urad dhal (Opcjonalnie) i nasiona gorczycy.Wymieszać, aż nasiona gorczycy pop, a następnie dodać 2 oz szalotki i 20 liści curry, i Stir-smażyć, aż szalotki są złotobrązowe.
Dodaj tę mieszankę szalotki do mięsa, dobrze wymieszaj, usuń z ognia i podawaj z ryżem.