Kebaby z jagnięciny i pieprzu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj jagnięciny i pieprzu. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 170 kalorii, 16G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka do 5 papryka, noga jagnięcina, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Harissa lamb & pepper kebabs, Kebaby Kofte z pikantnym sosem jogurtowym Harissa i grillowanym płaskim chlebem (mielone jagnięce kebaby), oraz Luleh Kebabs - Perskie Mielone Jagnięce Kebaby dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej wytrzymałej plastikowej torbie do zgrzewania łączą jagnięcinę i marynatę 3/4 szklanki i worek uszczelniający, wypychając nadmiar powietrza. Marynować jagnięcinę, schłodzoną, przez co najmniej 4 godziny i do
Blanszować paprykę w dużym rondlu z wrzącą wodą 30 sekund.
Paprykę odsączyć w durszlaku i, gdy jest jeszcze gorąca, w misce wymieszać razem z 1/4 szklanki marynaty. Marynować paprykę, przykrytą i schłodzoną, przez co najmniej 4 godziny i do
Przygotuj grill. Szaszłyki namoczyć w ciepłej wodzie 30 minut.
Jagnięcinę odcedzić, wyrzucając marynatę. W sito ustawione na misce odsączyć paprykę i zarezerwowane papryki marynaty do fastrygowania. Nawlecz 4 kawałki pieprzu i 4 kawałki jagnięciny, na przemian pieprz z jagnięciną, na każdy szaszłyk. Kebaby można składać 1 godzinę wcześniej i schładzać, przykryć.
Końcówki szaszłyków przykryj folią aluminiową, aby nie paliły się.
Kebaby grillowe na lekko naoliwionym stojaku ustawione 5 do 6 cali nad świecącymi węglami, fastrygując zarezerwowaną marynatą i obracając je od czasu do czasu, około 12 minut w sumie na średnio rzadkie mięso. (Alternatywnie, broil kebaby pod podgrzanym brojlerem 2 do 3 cali od ciepła około 4 minut z każdej strony.)
Mżawka kebaby z pozostałą marynatą 1/4 szklanki.
Czosnek, gałązki tymianku i rozmaryn zmielić z solą i zacierem na grubą pastę.
W misce ubij razem pastę czosnkową i pozostałe składniki, aż do zemulgowania. Marynatę można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.