Kebaby wołowe z pomarańczową glazurą

Kebaby wołowe z pomarańczową glazurą
Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 11g białka, oraz 5G tłuszczu. Jeśli 1,02 zł za porcję spada twój budżet, kebaby wołowe z pomarańczową glazurą mogą być świetne bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 15. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz koncentrat soku pomarańczowego, musztardę dijon, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Kebaby jagnięce z polewą granatową, Noga jagnięcych kebabów z granatem glazury, oraz Polędwica-kebaby warzywne z glazurą balsamiczną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery lub przygotuj ogień węglem drzewnym i spal na szary popiół. Koncentrat soku pomarańczowego wymieszać z sosem sojowym, musztardą i masłem w małym rondlu na średnim ogniu, aż będzie gładka, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku PomarańczowegoKoncentrat Soku Pomarańczowego
Sos SojowySos Sojowy
MusztardaMusztarda
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
BrojlerBrojler
2
Wołowinę przełożyć na 8 długich metalowych szaszłyków, dzieląc równomiernie i na przemian z grzybami, kawałkami cebuli i pomidorkami koktajlowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor WiśniowyPomidor Wiśniowy
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
3
Wymieszać pomarańczę równomiernie na gwintowane szaszłyki i doprawić solą i pieprzem. Wszystkie pozostałe glazury doprowadzić do wrzenia w rondlu, a następnie usunąć z ognia i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomarańczowyPomarańczowy
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzaszłykiSzaszłyki
4
Zestaw broiling pan lub grill około 6 cali od źródła ciepła. Szaszłyki z grilla lub grilla przez 6 do 8 minut, często obracając, aż mięso i grzyby będą rumiane, a cebula po prostu zwęglona na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
5
Podawać kebaby ciepłe z pozostałą glazurą na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia3
Magazyn