Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 11g białka, oraz 5G tłuszczu. Jeśli 1,02 zł za porcję spada twój budżet, kebaby wołowe z pomarańczową glazurą mogą być świetne bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 15. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz koncentrat soku pomarańczowego, musztardę dijon, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Kebaby jagnięce z polewą granatową, Noga jagnięcych kebabów z granatem glazury, oraz Polędwica-kebaby warzywne z glazurą balsamiczną dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej brojlery lub przygotuj ogień węglem drzewnym i spal na szary popiół. Koncentrat soku pomarańczowego wymieszać z sosem sojowym, musztardą i masłem w małym rondlu na średnim ogniu, aż będzie gładka, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku Pomarańczowego
Sos Sojowy
Musztarda
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Brojler
2
Wołowinę przełożyć na 8 długich metalowych szaszłyków, dzieląc równomiernie i na przemian z grzybami, kawałkami cebuli i pomidorkami koktajlowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Wiśniowy
Grzyby
Cebula
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki Metalowe
3
Wymieszać pomarańczę równomiernie na gwintowane szaszłyki i doprawić solą i pieprzem. Wszystkie pozostałe glazury doprowadzić do wrzenia w rondlu, a następnie usunąć z ognia i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pomarańczowy
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Szaszłyki
4
Zestaw broiling pan lub grill około 6 cali od źródła ciepła. Szaszłyki z grilla lub grilla przez 6 do 8 minut, często obracając, aż mięso i grzyby będą rumiane, a cebula po prostu zwęglona na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Cebula
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
Kasztany Wodne, Julienne
Patelnia
5
Podawać kebaby ciepłe z pozostałą glazurą na boku.