Kebaby warzywne po grecku z Orzo i fetą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kebabów warzywnych po grecku z Orzo i Fetanem. Ten przepis służy 2. Na 4,76 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 753 kalorie. Jeśli masz cukinię, paprykę, miętę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Jedno Patelnie Greckie Orzo z pomidorami i fetą, Grillowane Greckie kebaby z kurczaka w sosie miętowo-Feta, oraz Greckie krewetki z cukinią, Orzo i fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Mieszanka vinaigrette i mięty w małej misce do dressingu. Orzo gotować w średnim rondlu z wrzącej osolonej wody, aż będzie miękkie, ale nadal twarde do ugryzienia; odcedzić. Zwróć orzo na tę samą patelnię.
Wymieszać w 3 łyżkach sosu. Doprawić solą i pieprzem.
Nawlecz paprykę, bakłażan i cukinię na 4 metalowe szaszłyki; pędzel z opatrunkiem. Grilluj warzywa do miękkości i po prostu zwęglone, obracając i szczotkując często z sosem, o 12 minutach.
Podziel orzo na 2 talerze.
Ułożyć szaszłyki warzywne na szczycie orzo.