Kawałki czekolady z owocami i orzechami
Owoce i orzechy kawałki czekolady może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 254 kalorie, 2G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 36. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz delikatną słodko-gorzką czekoladę, żurawinę, rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Batoniki do żucia z owocami i orzechami, Parfaits z owoców tropikalnych z batem z orzechów waniliowych, oraz Lody czekoladowe ze słodkim syropem Guinness i kawałkami gorzkiej czekolady.
Instrukcje
Roztopić czekoladę w górnej części podwójnego kotła lub metalowej misce ustawionej na rondlu z ledwo gotującej się wody, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gładka.
Podczas gdy czekolada topi się, dolna linia i boki 8-calowej kwadratowej patelni do pieczenia z folią, pozostawiając zwis 2-calowy, a następnie lekko folię olejową.
Wyjąć czekoladę z ognia i wymieszać z owocami i orzechami, a następnie równomiernie rozprowadzić na patelni do pieczenia. Zamrozić do twardości, około 20 minut. Podnieś cukierki w folii z patelni za pomocą zwisu i przenieś na deskę do krojenia. Odklej folię i pokrój cukierki długim ciężkim nożem na 36 sztuk.
* Jeśli masz więcej czasu, schłodzić cukierki w lodówce (zamiast w zamrażarce) do jędrności, około 1 godziny. * Cukierki, dobrze owinięte w folię i schłodzone, 2 tygodnie.