Karczoch i Fava Pappardelle mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 741 kalorii, 22g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, cytrynę plus łyżkę. sok z cytryny, użyj albo, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Yuba Pappardelle z groszkiem angielskim, liśćmi Fava i bazylią, Sałatka Ze Szparagów, Karczochów I Fasoli Fava, oraz Budyń karczochowy z sosem fasolowym Fava.
Instrukcje
1
Wyciśnij sok z 1 cytryny do miski z zimną wodą. Przygotuj karczochy, jak pokazano po prawej stronie i połówki kawałki ponownie wzdłuż; upuść do miski, jak idziesz. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Sok
Cytryna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Roztopić 2 łyżki. masło na dużej patelni na średnim ogniu i dodać okruchy. Gotować, często mieszając, aż światło złoty i chrupiące, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Przełożyć do miski i odstawić; wytrzeć patelnię do czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Patelnia
4
Osuszyć karczochy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
5
Podgrzać garnek wody do wrzenia. W międzyczasie podgrzej 2 łyżki. masło i 1 łyżka. olej na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Woda
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Garnek
6
Dodaj karczochy i 1/2 łyżeczki. sól i wymieszać do herbu; gotować, przykryte, obracając raz, aż karczochy są światło złote i miękkie, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Sól
7
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
8
Roztopić Pozostałe 1 łyżka. masło na patelni, dodać czosnek, i gotować, mieszając często, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodaj wino i 1 łyżkę. sok z cytryny i gotować, aż lekko zmniejszona, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Wino
10
Dodać podsmażone karczochy i gotować na wolnym ogniu, podczas gdy makaron gotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Makarony
11
Makaron gotować zgodnie z zaleceniami opakowania, dodając jednocześnie favas do wody (jeśli używasz grochu, dodaj tylko w ostatniej minucie lub dwóch).
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Groch
12
Odcedzić, rezerwując około 1 szklanki wody makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
13
Dodaj makaron i favas do karczochów na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Wymieszać ze szczypiorkiem, pieprzem i pozostałą 1/2 łyżeczki. sól i 1 łyżka. olej. Gotować aż do ogrzania, dodając wodę z makaronu w razie potrzeby zwilżyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Szczypiorek
Pieprz
Sól
Olej Do Smażenia
15
Skropić olejem, wymieszać połowę bułki tartej i przełożyć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Olej Do Smażenia
16
Posypać pozostałymi okruchami i podawać z większą ilością oleju, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
17
* Wirować chleb w robocie kuchennym, aby okruchy. Do skorupki i obrać świeże favas, usunąć fasolę ze strąków, a następnie gotować fasolę w osolonej wodzie 2 minuty. Rozedrzyj fasolę na okrągłym końcu i wyskocz z twardej skóry. Znajdź mrożone obrane favas na rynkach Bliskiego Wschodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Chleb
Woda
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick