Kandyzowane Patyczki Pomarańczowe
Kandyzowane pomarańczowe patyczki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 100 i kosztuje 6 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 32 kalorie, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz syrop kukurydziany, czekoladę, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 8%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Pachnące pomarańczą słodko-gorzkie ciasto czekoladowe z kandyzowaną krwią kompot pomarańczowy, Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową, oraz Ciasto z ricottą z nadzieniem z krwawej pomarańczy, bitą śmietaną Mascarpone i kandyzowanymi plastrami pomarańczy.
Instrukcje
Pomarańcze szorować, a następnie usunąć skórkę w ćwiartkach. Aby to zrobić, przeciąć skórkę ostrym nożem, przechodząc w prawo wokół pomarańczy, zaczynając i kończąc na końcu łodygi, a następnie powtórz pod kątem prostym do pierwszego cięcia.
Usuń skórkę z dołączonym pestką z owocu. Zważyć 9 uncji skórki i pokroić w plastry o wymiarach około 1/4 przez 2 cale.
Na dużą patelnię włożyć plasterki skórki pomarańczowej i zalać 8 szklankami zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Odcedzić i powrócić do patelni z 4 szklankami zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia i dusić pod przykryciem przez 45 minut.
Dodaj cukier i mieszaj do rozpuszczenia (to nie potrwa długo). Dusić pod przykryciem przez 30 minut.
Wyjąć z ognia i odstawić na 24 godziny.
Doprowadzić patelnię do wrzenia ponownie.
Dodaj syrop kukurydziany, jeśli używasz, i gotuj delikatnie, odsłonięte, przez 30 minut, lub aż cała ciecz wyparuje, a pomarańczowe pałeczki są pokryte syropem pomarańczowym bulgoczącym.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Za pomocą szczypiec (lub palców) ostrożnie wyjmij pomarańczowe patyczki i umieść na drucianym stojaku z tacą pod spodem, aby złapać kapanie. Pozostawić w ciepłym miejscu na 24 godziny lub umieścić w bardzo niskim piekarniku w temperaturze około 60° na 2 do 3 godzin do wyschnięcia.
Czekoladę rozbić na kawałki, włożyć do żaroodpornej miski nad patelnią z gotującą się wodą i pozostawić do rozpuszczenia.
Zdjąć z ognia. Zanurz połowę każdego pomarańczowego patyczka w roztopionej czekoladzie i umieść na arkuszu pergaminu lub woskowanego papieru do wyschnięcia.
Przed zanurzeniem kije będą dobrze utrzymywać się przez 3 do 4 miesięcy. Po uzyskaniu powłoki czekoladowej najlepiej je jeść w ciągu 3 tygodni.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
The River Cottage Preserves Handbook autorstwa Pam Corbin.Pam Corbin produkuje konfitury odkąd pamięta, a od ponad dwudziestu lat jej pasją jest biznes. Pam i jej mąż, Hugh, przeprowadzili się do Devon, gdzie kupili starą farmę świń i przekształcili ją w małą fabrykę dżemów. Wykorzystując wyłącznie zdrowe, sezonowe składniki, ich produkty szybko stały się ulubieńcami miłośników dżemów na całym świecie. Pam odłożyła teraz swoją profesjonalną drewnianą łyżkę, ale nadal "zacina" się w domu. Ściśle współpracuje również z zespołem River Cottage, przygotowując sezonowe smakołyki z owoców, warzyw, ziół i kwiatów z własnego ogrodu oraz z pól i żywopłotów.