Kanapki Z Lodami W Czekoladzie
Kanapki z lodami zanurzone w czekoladzie mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 563 kalorie. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 69 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, żółtka jaj, słodko-gorzką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kanapki z lodami w czekoladzie, Czekoladowe Zanurzone Domowe Masło Orzechowe Oreo Mochan Lody Kanapki, oraz Zanurzone Kanapki Z Lodami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Linia 13 x 9 x 2-calowa metalowa patelnia do pieczenia (najlepiej z prostymi bokami) z folią, pozostawiając 1-calowy zwis po długich bokach. Nałożyć lekko spray zapobiegający przywieraniu.
Mąkę, sodę oczyszczoną i szczyptę soli ubić w średniej misce. Roztopić masło na średniej patelni na średnim ogniu. Gotować, aż mleko na dnie patelni stanie się Głębokie złociste, często mieszając, około 5 minut.
Przenieść rumiane masło do małej miseczki.
Umieścić cukier i syrop w dużej misce.
Trzepaczka do połączenia (mieszanina nie będzie gładka).
Ubić w żółtkach i wanilii.
Dodać mieszaninę mąki; wymieszać, aby wymieszać.
Przełożyć miękkie ciasto na przygotowaną patelnię; wcisnąć w równą warstwę.
Piec warstwę cookie, aż złoty brązowy wokół krawędzi i boków są po prostu zaczynają się odciągnąć od krawędzi patelni, 15 do 17 minut. Całkowicie schłodzić w patelni na stelażu.
Używając zwisu folii jako pomocy, podnieś warstwę cookielayer z patelni i umieść na powierzchni roboczej.
Umieść arkusz folii wzdłuż tej samej patelni, pozostawiając zwis po obu krótkich stronach patelni.
Umieść inny arkusz folii w poprzek na patelni, pozostawiając zwis na długich bokach patelni.
Wytnij warstwę ciasteczek na pół w poprzek. Zwrócić 1 połowę ciastka, górną stroną w dół, do patelni, umieszczając ciasno w 1 krótkim końcu patelni. Lekko zmiękczyć lody w kuchence mikrofalowej w 15-sekundowych odstępach.
Na patelni równomiernie rozprowadzić lody na ciastku.
Ułożyć drugą połówkę ciastka, górną część do góry, na szczycie lodów, lekko naciskając, aby przylegać. Fold fold wrap up and over ice cream-filled cookie. Zamrozić do twardości, co najmniej 4 godziny.
Blacha do pieczenia z pergaminem lub papierem woskowanym. Rozpakuj ciastko wypełnione lodami; umieść na powierzchni roboczej. Za pomocą ząbkowanego noża przeciąć ciastko wzdłuż na pół, a następnie przeciąć każdy pasek w poprzek na 4 kanapki.
Umieścić na arkuszu; zamrozić.
Wymieszaj czekoladę i olej w średniej metalowej misce ustawionej na rondlu z ledwo gotującej się wody, aż stopi się i będzie gładka; ostudzić do lata. Ułóż dekoracje na talerzach. Pracując z 1 kanapką lodową na raz, zanurz połowę kanapki w roztopionej czekoladzie, pozwalając nadmiar czekolady kapać z powrotem do miski. Wciśnij kanapkę delikatnie do dekoracji na talerzu. Wróć do prześcieradła w zamrażarce. Zamrażać, aż czekolada ustawi się i zamarznie, około 1 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Owinąć każdą kanapkę indywidualnie w folię i przechowywać zamrożone.