Kalmary i ciecierzyca w bulionie pomidorowym: kalmary e Ceci

Kalmary i ciecierzyca w bulionie pomidorowym: kalmary e Ceci
Kalmary i ciecierzyca w bulionie pomidorowym: kalmary e Ceci to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Za $6.14 za porcję, ten przepis okładki 50% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. To danie główne ma 626 kalorii, 43g białka, oraz 21g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 5 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką kalmary, ciecierzycę, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 83%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Halabessa: ciecierzyca w pikantnym bulionie pomidorowym, Halabessa: ciecierzyca w pikantnym bulionie pomidorowym, oraz Ciecierzyca i boćwina w parmezanie i bulionie z suszonych pomidorów.

Instrukcje

1
W dużym rondlu połącz ciecierzycę, sopressatę, rodzynki, sok z małży, pomidory i sos pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę. Dobrze dopraw solą i pieprzem, dodaj kalmary i małże i powoli gotuj owoce morza, aż się ugotują. Dodaj liście mięty, szalotki i szpinak, gotuj 3 minuty, a następnie podawaj w rozgrzanych miseczkach do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sos PomidorowySos Pomidorowy
MiętaMięta
Sok Z MałżySok Z Małży
SoppressataSoppressata
CiecierzycaCiecierzyca
Zielona CebulaZielona Cebula
KałamarnicaKałamarnica
PomidorPomidor
MałżeMałże
RodzynkiRodzynki
Owoce MorzaOwoce Morza
SzpinakSzpinak
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
2
1 hiszpańska cebula, posiekana w kostkę 1/4 cala
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula HiszpańskaCebula Hiszpańska
3
4 ząbki czosnku, obrane i cienko pokrojone
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
4
3 łyżki posiekanych świeżych liści tymianku lub 1 łyżka suszona
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
5
1/2 średniej marchewki, drobno posiekanej
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
6
2 (28-uncjowe) puszki obrane całe pomidory, zmiażdżone ręcznie i zarezerwowane soki
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory CałePomidory Całe
7
Sól do smaku
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
8
W 3-litrowym rondlu rozgrzej oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Dodaj cebulę i czosnek i gotuj do miękkości i jasnozłotego koloru, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
10
Dodaj tymianek i marchewkę i gotuj jeszcze 5 minut, aż marchewka będzie dość miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
TymianekTymianek
11
Dodaj pomidory i sok i zagotuj, często mieszając. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut, aż będą gęste jak gorące płatki. Dopraw solą i podawaj. Ten sos mieści 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
PomidorPomidor
SokSok
SólSól
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia78
Magazyn