Kalmary
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre, więc wypróbuj kalmary. Ten przepis pescatarian serwuje 4 i kosztuje 2,81 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 500 kalorii, 30g białka, oraz 15g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką kalmary, olej, maślankę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 69%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kalmary Wigilijne / kalmary w Umido per la Vigilia di Natale, Kalmary, oraz Kalmary dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Oczyść i namocz kalmary w maślance na 2 godziny przed gotowaniem.
Dobrze odcedź w dużej misce. Dopraw mąkę solą i pieprzem. Pogłębiaj kalmary mąką, aż każdy pierścień łatwo oddzieli się od innych. Włóż Przesiewacz i strząśnij nadmiar mąki.
Rozgrzej olej i smaż kalmary na złoty kolor. NIE ROZGOTUJ!
Zacznij od 1 łyżki masła na średnim ogniu. Gdy masło się rozpuści, dodaj paprykę i pomidory. Odlać sokiem z cytryny.
Dodaj pozostałe masło i szalotki. Rzucać.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Smażone kalmary w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Graham Beck Bliss Nectar z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Graham Beck Bliss Nectar]()
Graham Beck Bliss Nectar
Dla tych, którzy nie lubią suchego, Graham Beck Demi-Sec jest dobrym pretekstem do pobłażania sobie i frywolności. Lekkie drożdżowe aromaty, z nutą toffi, miodu i praliny, ten rozkoszny szampan pobudzi Twoje słodsze zmysły.Mieszanka: 39% Chardonnay, 61% Pinot Noir