Indyjski przyprawiony kalafior i ziemniaki może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 303 kalorie, 8G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz imbir, ząbki czosnku, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przyprawiony kalafior Indyjski i ziemniaki {Aloo Gobi}, Dip z kalafiora Indyjskiego, oraz Kalafior Nadziewany Z Przyprawami Indyjskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i umieść płytką patelnię do pieczenia na stojaku. Rozgrzej piekarnik do 246°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
2
Wrzucić kalafior i ziemniaki razem w misce z 3 łyżki oleju, nasiona kminku, and1 / 4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kalafior
Nasiona Kminku
Ziemniak
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Rozłóż na gorącej patelni do pieczenia i pieczenia, mieszając od czasu do czasu, aż kalafior będzie miękki i rumiany w miejscach i ziemniaki są po prostu miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kalafior
Ziemniak
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
4
Podczas gdy warzywa są pieczenia, gotować cebulę, czosnek, jalapeño, i imbir w pozostałych 2 łyżki oleju w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż bardzo miękkie i zaczynają się złocisty, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Czosnek
Imbir
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj zmielony kminek, kolendrę, kurkumę, cayenne i pozostałą 1/2 łyżeczki soli i gotuj, stale mieszając, 2 minuty. Wymieszać w wodzie, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki z dna patelni, a następnie mieszać w pieczonych warzyw. Gotować, pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, 5 minut.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.