Kalafior z przyprawami indyjskimi i ziemniakami

Kalafior z przyprawami indyjskimi i ziemniakami
Indyjski przyprawiony kalafior i ziemniaki może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 303 kalorie, 8G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz imbir, ząbki czosnku, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przyprawiony kalafior Indyjski i ziemniaki {Aloo Gobi}, Dip z kalafiora Indyjskiego, oraz Kalafior Nadziewany Z Przyprawami Indyjskimi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i umieść płytką patelnię do pieczenia na stojaku. Rozgrzej piekarnik do 246°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Wrzucić kalafior i ziemniaki razem w misce z 3 łyżki oleju, nasiona kminku, and1 / 4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
Nasiona KminkuNasiona Kminku
ZiemniakZiemniak
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Rozłóż na gorącej patelni do pieczenia i pieczenia, mieszając od czasu do czasu, aż kalafior będzie miękki i rumiany w miejscach i ziemniaki są po prostu miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
ZiemniakZiemniak
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Podczas gdy warzywa są pieczenia, gotować cebulę, czosnek, jalapeño, i imbir w pozostałych 2 łyżki oleju w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż bardzo miękkie i zaczynają się złocisty, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj zmielony kminek, kolendrę, kurkumę, cayenne i pozostałą 1/2 łyżeczki soli i gotuj, stale mieszając, 2 minuty. Wymieszać w wodzie, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki z dna patelni, a następnie mieszać w pieczonych warzyw. Gotować, pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek MielonyKminek Mielony
WarzywaWarzywa
KolendraKolendra
KurkumaKurkuma
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn