Kaboby Ugandyjskie
Ugandyjskie Kabobs może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 16 i kosztuje 93 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 279 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać sos worcestershire, grubo nasiona kolendry, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 38%. Podobne przepisy to Ugandyjskie Plantany Z Gulaszem Z Kurczaka, Kabobs KJ, oraz Kaboby Szynkowe.
Instrukcje
W misce wymieszać jogurt, sól, mały pieprz jalapeno i 3 łyżki posiekanej natki pietruszki. Odstawić sos do zanurzania.
Kromki chleba moczyć w wodzie przez 3 minuty.
Usunąć z wody i wycisnąć nadmiar wilgoci. Pokruszyć w dużej misce.
Wymieszać w jajkach i sosie Worcestershire.
Wymieszać w suszonej bułce tartej, smażoną cebulę, czosnek, imbir, mielony kminek, pokruszone nasiona kolendry, 4 łyżki natki pietruszki i duży pieprz jalapeno.
Dodaj mieloną wołowinę i pracuj rękami, aż dobrze wymieszasz.
Mieszankę rozwałkować w kulki wielkości orzechów włoskich.
Rozgrzać 3 szklanki oleju w dużym, głębokim, ciężkim dnie patelni do rurociągów gorące, o 375 stopni F (190 stopni C). Gotować klopsiki kilka na raz w gorącym oleju, aż brązowy i chrupiące, o 3 do 4 protokół. Aby sprawdzić doneness, przeciąć na pół, aby zobaczyć, czy gotowane przez; należy gotować w centrum.
Wyjąć z oleju za pomocą łyżki szczelinowej i umieścić na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami, aby osuszyć. Włóż wykałaczkę do każdego klopsa do serwowania i zanurzania.
Podawać na gorąco lub na zimno z sosem do zanurzania.