Jęczmień, dyni i Risotto Shiitake
Jęczmień, dyni, i Shiitake Risotto może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 311 kalorii. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, dyni, bulion warzywny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jęczmienne Risotto z kapustą i dyni, Risotto Z Pieczonego Jęczmienia Z Dyni, oraz Risotto z jęczmieniem i grzybami Shiitake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć squash, 1 łyżka oleju, i 1/4 łyżeczka soli; wrzucić dobrze do herbu. Ułóż mieszankę do squasha w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 450 przez 25 minut, mieszając raz.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać grzyby; smażyć 5 minut lub aż rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Przenieść mieszaninę grzybów do miski; zachować ciepło.
Rozgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na patelni.
Dodaj cebulę; smażyć 4 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodać jęczmień i czosnek; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Dodać wino; doprowadzić do wrzenia. Gotować 3 minuty lub do momentu prawie wchłonięcia płynu.
Dodać bulion, pozostałe 1/2 łyżeczki soli i pieprzu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż jęczmień będzie miękki i ciecz jest prawie wchłaniany.
Zdjąć z ognia; dodać ser, mieszając, aż ser się rozpuści. Wymieszać z dyni, grzybami i tymiankiem.
Uwaga na wino: 2008 J Lohr Riverstone Chardonnay (Kalifornia, $1
jest maślanym, pięknym partnerem tego kremowego risotto. Nuty owoców tropikalnych, Dojrzała gruszka, melon i aromaty wanilii łączą się w wino, które obejmie bogate smaki w tym daniu. -- Natalia MacLean