Jollyrogers ' Chilaquiles
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Chilaquiles Jollyrogers. Jedna porcja zawiera 367 kalorii, 11g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 14% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 4 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Mieszanka oregano, sera feta, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chilaquiles Cha Cha Cha, Chilaquiles, oraz Chilaquiles podobnych receptur.
Instrukcje
Posiekaną cebulę i pokrojone w plasterki oliwki umieścić w oddzielnych małych miseczkach i połączyć każdą z 1/4 szklanki octu. Odstawić do marynowania. W międzyczasie podgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Zamieszać w chorizo, rozbijając go na kawałki, jak gotuje, około 10 minut.
Wyjmij chorizo z patelni i odstaw.
Podgrzej 1/4 szklanki oleju na patelni i dodaj kawałki tortilli, gotując i mieszając na średnim ogniu, aż po 10 minutach staną się chrupiące i złote na krawędziach.
Zdejmij patelnię z ognia i odcedź tortille; wlej 1 łyżkę oleju do rondla.
Podgrzewaj rondel na średnim ogniu, aż będzie gorący, ale nie będzie palił.
Dodać mąkę, gotować i mieszać do gładkości, około 1 minuty.
Wlać dwa sosy pomidorowe, wodę, rumiane chorizo, kakao w proszku, cukier, 1 łyżkę octu, oregano i przyprawę taco. Dusić SOS około 5 minut, aby zmiksować smaki. Wymieszać z pokrojonymi w kostkę chiles i tortillas. Dusić około 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż tortille zmiękną i mieszanina będzie gęsta.
Odcedzić cebulę i oliwki. Łyżką warstwę mieszanki tortilli równomiernie do 2 kwartowego naczynia do pieczenia lub naczynia do serwowania, a następnie warstwą około 2 łyżek marynowanej cebuli, następnie warstwą 2 łyżek oliwek, a następnie warstwą 1/4 szklanki parmezanu. Powtórz warstwy jeszcze dwa razy.