Jogurt Mrożony Truskawkowo-Bazyliowy
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 90 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20 i kosztuje 29 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Mieszanka cukru, śmietany do bicia, jogurtu greckiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Truskawkowa Bazylia Mrożony Jogurt, Jogurt Mrożony Truskawkowo-Bazyliowy, oraz Jogurt mrożony truskawkowy (z jogurtem greckim).
Instrukcje
W średniej misce wymieszać truskawki z cukrem.
Odstawić na 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Mieszanka truskawek Pulse, bazylia i skórka z limonki w robocie kuchennym 9 do 10 razy lub aż jagody zostaną drobno posiekane (prawie puree), zatrzymując się, aby zeskrobać boki w razie potrzeby.
Wymieszać razem jogurt i śmietanę w średniej misce, aż będzie gładka; wymieszać mieszaninę truskawkową w mieszaninę jogurtu, aż dobrze się wymieszać. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Wlać mieszaninę truskawkową do pojemnika zamrażarki o objętości 1 1/2 qt. elektryczny ekspres do lodów i zamrażać zgodnie z instrukcjami producenta. (Instrukcje i czasy mogą się różnić.)