Jesienna zapiekanka ziemniaczana
Przepis na jesienną zapiekankę ziemniaczaną można przygotować w około 40 minut . Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 453 kalorie , 9 g białka i 29 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 2,21 USD za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga młodych ziemniaków, parmezanu, tymianku i gęstej śmietanki. Świetnie sprawdza się jako niedroga przystawka. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 38% . Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także jesienno-korzeńową zapiekankę warzywną , Gratin Dauphinois (zapiekanka ziemniaczana) i Gratin Dauphinois (zapiekanka ziemniaczana) .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Ziemniaki przekrój na połówki i wrzuć do dużego naczynia do pieczenia, dopraw solą i pieprzem.
W międzyczasie do małego rondla włóż śmietanę, masło, zioła i czosnek i zagotuj na średnim ogniu. Gotuj przez około 5 minut, aby nabrać smaku i smaku śmietany. Doprawić solą i pieprzem.
Gorącą śmietankę przelej przez sitko na ziemniaki (odrzuć zioła i czosnek). Jeśli nie ma wystarczającej ilości śmietanki, aby sięgać do 3/4 wysokości ziemniaków, wlej trochę dodatkowej śmietany, aby uzupełnić różnicę.
Z wierzchu równomiernie posypać parmezanem.
Piec przez 30 do 35 minut, aż ziemniaki będą ugotowane, a wierzch zacznie się rumienić. Przykryj i trzymaj w cieple, aż będzie gotowy do podania.